cultura

Roura, gran format

L'artista inaugura a El Claustre una mostra que connecta, per mides, amb el gran quadre que presentarà diumenge a Figueres

Aquest serà un cap de setmana molt intens per a Lluís Roura (Sant Miquel de Campmajor, 1943): aquest vespre inaugurarà una exposició a la galeria El Claustre de Girona (20.15 h), en un acte que presidirà el secretari general del Departament de Cultura, Xavier Solà. La periodista Cuca Mascort, directora de Top Girona, serà l'encarregada de presentar aquesta mostra, que serà l'exposició de Fires d'El Claustre, ja que estarà oberta fins al 5 de novembre. L'exposició té com a reclam Les quatre estacions (1979), quatre teles de 2 x 2 metres que van ser les primeres obres de gran format pintades per Roura. No s'havien vist a Girona des que es van exposar a la galeria Palau de Caramany fa tres dècades, i ara Roura torna a mostrar en públic aquests quatre grans paisatges empordanesos –vistos, respectivament, des de Torrent, Garrigàs, Palau-saverdera i Peralada– coincidint amb la seva altra gran cita del cap de setmana: aquest diumenge presentarà un quadre de grans dimensions, El paisatge del baptisme de Jesús, que fa 5 metres d'ample per 3 d'alt i s'exposarà de forma permanent al baptisteri de l'església de Sant Pere de Figueres.

Benedicció a Sant Pere

Diumenge, a les dotze del migdia, tindrà lloc la benedicció i inauguració del quadre, en una cerimònia celebrada pel rector de la parròquia, Josep Taberner, i presidida pel bisbe, que inclourà l'actuació de la Coral Polifònica de Figueres, i les intervencions de l'alcalde, el president de la Diputació, l'artista i l'escriptor Josep Valls.

Si Les quatre estacions va ser la primera obra de gran format de Roura, El paisatge del baptisme de Jesús és, de moment, l'última. “És un quadre molt dens i no gaire espectacular quant a color: no hi ha cap dels meus colors tradicionals, sinó una gamma que reflecteix la solemnitat del desert”, explica Roura, que ha realitzat una dotzena de viatges a Terra Santa i ha pintat altres paisatges bíblics –no pas escenes bíbliques– a les esglésies de Santa Maria dels Turers de Banyoles, de Sant Pere de l'Escala i de Sant Martí d'Empúries. El paisatge del baptisme de Jesús, que va néixer com un encàrrec de l'alcalde de Figueres perquè hi hagués una obra destacada de Roura a la ciutat, ha estat un dels seus projectes més complexos, al qual ha dedicat gairebé un any i mig de treball. El quadre mostra el sector de la vall del riu Jordà, a prop del mar Mort, on la Bíblia situa al baptisme de Jesús, “un espai molt auster que segurament ha canviat molt poc des de llavors”, segons Roura. “És el paisatge de l'ànima, tant per als creients com per als no creients”, afegeix l'artista, que algun dia vol fer un monogràfic sobre Jerusalem “perquè té una màgia que enganxa”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona