Sarral és l'escenari d'un curtmetratge de Jaume Sanahuja que converteix els veïns en actors

«Caramelo, la història del caçador, el llop i l'ovella» és una comèdia negra

El municipi de Sarral ha estat el darrer mig any l'escenari de la gravació d'un curtmetratge. Sanahuja s'ha servit de diferents localitzacions com el bar restaurant Foc de Sant Joan, bar Chaplin, el parc de bombers voluntaris o la casa de cultura. Pel director, això del cinema és un hobby perquè tot i haver estudiat cinematografia feia deu anys que no es posava tan seriosament darrere una càmera. En el rodatge hi han participat una trentena d'actors, sobretot membres de l'associació de joves Saüc però també altres voluntaris, persones que comprenen edats tan diverses des dels 4 fins als 60 anys. Carlos Lasierra i Eduard Saltó interpreten els papers protagonistes però també hi han col·laborat de manera especial Amadeu Roca, Damià Amorós, Manel Barba i Francesc Camins (actor de teatre, anuncis i sèries de televisió, fill de Rocafort de Queralt).

Caramelo, la història del caçador, el llop i l'ovella és la història d'un delinqüent de les baixes esferes que té un deute de joc amb un prestador local. A canvi dels diners del deute li ofereix un treball fàcil, interceptar per a ell un intercanvi de mercaderies i entregar-les-hi. La feina es complica quan el delinqüent s'ha de fer càrrec durant 24 hores del seu cunyat, un pertorbat amb instint homicida i que farà que una simple operació de robatori es converteixi en una contrarellotge de 24 hores plena d'assassinats i violència. De fet, tal com explicava Sanahuja, el curtmetratge parla sobre «el món dels suburbis i la cobdícia humana, on es demostra d'una manera molt cruel fins on pot arribar l'home per aconseguir els seus objectius».

El primer curtmetratge de Sanahuja va ser Els professionals i posteriorment ha dirigit diferents documentals: «Són més fàcils de gravar que no pas amb persones, ja que sempre és difícil quadrar els horaris quan tothom treballa.» Amb tot, la feina encara no està acabada, ja que falta la fase de postproducció i muntatge per tal que, segons les previsions, es pugui estrenar aquest estiu exclusivament per als veïns de Sarral. Més tard, Sanahuja també vol enviar el projecte a diferents concursos d'àmbit nacional i estatal.

Banda sonora original

Caramelo, la història del caçador, el llop i l'ovella potser no és una superproducció, però Sanahuja ha obtingut la col·laboració especial dels discjòqueis 2 Homo DJ's, Moisès Broc i Jordi Basulto, els quals han compost la banda sonora original, i Eduard López, que ha escrit una nadala. Per al rodatge, Sanahuja ha tingut la col·laboració econòmica de l'Ajuntament de Sarral.



CrÒnica

Ricky Gil i Biscuit, un bon treball d’arqueologia

dit o fet per dones

La pedra seca com una resistència

Música

In-Somni obre demà a Besalú, amb Bigott, una nova edició itinerant

besalú
música

El vidrerenc Àlex Pérez presentarà ‘Tot el que som’ al Festival Espurnes de Llagostera

vidreres
música

Sven Väth encapçalarà el cartell del festival electrònic Delirium

cassà de la selva
Cultura

Ivan Ivanji, escriptor serbi i supervivent d’Auschwitz

ART

El paper pioner d’Espais, en una exposició a Girona

Girona
Cultura

Personatges de tres obres de Guimerà a la façana de la Casa Mural del Vendrell

El Vendrell
figueres

Dibuixos del Dalí adolescent per commemorar els 120 anys del seu naixement

FIGUERES