cultura

Música rere els murs

Disset concertistes s'aplegaran en l'onzena edició del Festival de Música de Sant Pere de Rodes, que començarà demà

El pianista alemany Christoph Soldan serà l'encarregat d'inaugurar demà el Festival de Música de Sant Pere de Rodes, que arriba a la seva onzena edició, amb la interpretació de Les quatre balades de Chopin. Valorat especialment per la seva capacitat commovedora, el prestigiós músic oferirà al públic assistent un recital d'aquestes obres inspirades en poemes d'Adam Mickiewicz, amic del compositor, després de tocar peces de Schumann durant la primera part del concert.

Aquest, però, només serà l'aperitiu d'aquest festival organitzat per Opus Artis, que té lloc al monestir de Sant Pere de Rodes i que clourà a final d'agost. Al concert inaugural el seguiran dos més al llarg del juliol, el primer a càrrec de la violoncel·lista canadenca d'origen búlgar Velitchka Yotcheva i del pianista francès Patrice Laré (24 de juliol) i el segon amb el violinista polonès Tomasz Tomaszevski i la pianista russa Elena Nogaeva (31 de juliol).

Pel que fa a l'agost, el monestir serà l'escenari de vuit concerts més. En el primer, de commemoració del 200 aniversari de Liszt, s'homenatjarà el compositor amb una selecció de peces a càrrec de la pianista, organista i clavicembalista Andrea Trovato (3 d'agost). A continuació, el violinista turc Cihat Askin i el pianista alemany Frank Wasser oferiran un concert amb repertori de Händel, Beethoven i Chopin (7 d'agost). També obres de Beethoven i Chopin protagonitzaran el següent recital, a càrrec de la pianista croata Ivan M. Vidovic (10 d'agost). El solista de flauta travessera Claudi Alemany i el pianista Michel Wagemans aproparan el públic a Mozart, Schubert i Doppler (14 d'agost), i el pianista Christoph Ewers ho farà amb Mozart, Chopin i Liszt (17 d'agost).

El duet gironí Carles Lama i Sofia Cabruja, habituals en la programació del festival empordanès, interpretaran composicions de Grieg, Brahms i Rachmaninov (21 d'agost). Completaran l'oferta musical la pianista italiana Manila Santini (24 d'agost) i posteriorment –ja per concloure el festival– el clarinetista Carlos Alves i la pianista Isabella Turso interpretaran obres de Brahms, Debussy i Poulenc (28 d'agost). Tots els concerts tindran lloc a les vuit del vespre a un preu de 20 euros l'entrada. També hi ha la possibilitat de sopar al restaurant del monestir després de cada concert, amb reserva prèvia.

Visites guiades

Per altra banda, i com cada any, s'han organitzat al monestir una sèrie de visites guiades pel seu conjunt monumental. Entre les més destacades hi ha Rere els murs, la visita –ara teatralitzada– per descobrir els escenaris d'aquesta novel·la històrica escrita per Núria Esponellà. No menys original és la que permet fer una visita nocturna per descobrir els sons del monestir, produïts essencialment per la colònia de ratpenats que l'habiten.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
dit o fet per dones

La pedra seca com una resistència

Música

In-Somni obre demà a Besalú, amb Bigott, una nova edició itinerant

besalú
música

El vidrerenc Àlex Pérez presentarà ‘Tot el que som’ al Festival Espurnes de Llagostera

vidreres
música

Sven Väth encapçalarà el cartell del festival electrònic Delirium

cassà de la selva
Cultura

Ivan Ivanji, escriptor serbi i supervivent d’Auschwitz

ART

El paper pioner d’Espais, en una exposició a Girona

Girona
Cultura

Personatges de tres obres de Guimerà a la façana de la Casa Mural del Vendrell

El Vendrell
figueres

Dibuixos del Dalí adolescent per commemorar els 120 anys del seu naixement

FIGUERES
lletres

Núria Cadenes, Jordi Masó i Maria Mercè Roca, finalistes del Llibreter

barcelona