cultura

Sons de Tomeu i Julieta

Sons del Món presenta una ambiciosa programació a Vilabertran i Roses amb Julieta Venegas, Mishima, Manel, Poveda, Tomeu Penya i Santi ‘Lesbian' Balmes

A Vilabertran es podrà sopar a l'hort del Prior i, a Roses, en una desena de restaurants

No passa gaire sovint que, en el moment de presentar un festival, ja s'anunciï que un dels concerts ja té les entrades exhaurides, però quan es tracta de Manel tot són excepcions. Manel actuarà el 16 de juliol a la Ciutadella de Roses, dins del festival Sons del Món, i ja no queda ni una sola de les 1.700 localitats –seients no numerats– posades a la venda. En tot cas, el festival organitzat per Promo Arts Music i els ajuntaments de Vilabertran i Roses proposa, sota el lema Música, gastronomia i enologia, en un entorn de luxe, quatre concerts més: Mishima i el cantant de Love of Lesbian, Santi Balmes, tocant tot sol en format acústic cançons pròpies i versions, obriran el festival el divendres 1 de juliol, amb el públic dret, a la plaça del Fort del conjunt monàstic de Santa Maria de Vilabertran, el mateix espai on el mallorquí Tomeu Penya actuarà el dissabte 9 de juliol, amb seients no numerats. A Vilabertran, hi haurà l'opció de sopar abans dels concerts a l'hort del Prior, a partir de les 9 del vespre. En aquest gairebé oníric espai a l'aire lliure, que data del segle XII, dos restaurants empordanesos, Amiel Molins i Mas Concas, serviran uns menús especials. A Roses, la novetat d'aquest any és que els sopars no tindran lloc a la Ciutadella, sinó que també abans de cada concert, a tres quarts de nou, es podrà sopar en una desena de restaurants de la població, que oferiran també uns menús preparats especialment per a Sons del Món. Tant a Vilabertran com a Roses, els sopars s'han de reservar prèviament a través de Sonsdelmon.cat i del telèfon 972 67 60 11.

Segons el director de Sons del Món, Xavi Pascual, integrar aquests restaurants rosincs en l'oferta lúdica de Sons del Món és la manera que Roses no vegi el festival com una iniciativa aliena a la ciutat.

La programació musical “més ambiciosa” de Sons del Món, segons Pascual, inclourà també a Roses l'únic concert que oferirà a Catalunya la cantant mexicana Julieta Venegas –que el 14 de juliol també presentarà Otra cosa al FIB de Benicàssim–, amb Berlín 21 com a teloner i el públic dret. Berlín 21 és el nou projecte de la cantant Berta, amb el productor de Macaco i Delafé y las Flores Azules. El festival, que té un pressupost d'uns 80.000 euros, es tancarà el 29 de juliol a la Ciutadella –seients numerats i no numerats– amb Miguel Poveda, que oferirà un concert antològic en què combinarà flamenc, copla i adaptacions de poetes catalans, amb un grup en què destaca Joan Albert Amargós.

El sommelier rosinc Roger Viusà –que abans de finals d'any obrirà un local de vins i tapes a la plaça del Vi de Girona– ha triat un vi diferent de la DO Empordà per a cada concert del festival, maridant sensacions entre música i vi, dins d'una oferta que integra també la gastronomia, el patrimoni i dues exposicions: la dels 50 anys de la Nova Cançó, del Museu d'Història de Catalunya, a Vilabertran, i la col·lectiva d'artistes rosincs CRAC a la Ciutadella.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
música

El Jazz omple el Passeig de Gràcia

barcelona
crónica

Oques Grasses en salsa dolça

GIRONA

El manifest d’Agitart centra el Dia Internacional de la Dansa

girona
cultura

L’alt i constant mestratge de Mercè Vidal

Paola Cortellesi
Cineasta i actriu

“Els italians portem el neorealisme a l’ADN”

Barcelona
cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona