música

Promesa feta realitat

En la inestimable tasca de Joventuts Musicals de Banyoles per difondre la música clàssica de qualitat i per donar a conèixer joves promeses, va programar a l'església de Sant Pere de Cornellà del Terri, i en el cicle Música i patrimoni al Pla de l'Estany, el concert El món del trombó, en el qual va intervenir Santi Novoa acompanyat al piano per Ramón López. El jove trombonista asturià (1992) va demostrar ja en les primeres notes de la Sonata en la menor de B. Marcelo domini de l'instrument i versatilitat musical, característiques que es van anar veient potenciades en les interpretacions d'Alborada y muñeiras, escrita expressament per a Novoa per J. Arévalo, i el bonic Romanç per a trombó i piano, op. 21 de Jorgensen. Cal destacar en aquesta última la riquesa de timbres i de dinàmiques que va desplegar Novoa, així com una sonoritat ampla i gens agressiva en totes les tessitures oferint uns piano espectaculars i plens de vida. En les famosíssimes Csardas de Monti, que van tancar la primera part, Santi Novoa i Ramón López van mostrar el seu grau de compenetració oferint una interpretació molt jovial i comunicativa, on es va copsar també la gran tècnica del músic d'Avilés, una qualitat que es va veure ratificada en la segona part. Van oferir una magnífica interpretació de la sonata Vox Gabrieli per a trombó i piano escrita el 1973 pel compositor iugoslau Stjepan Sulek, en què, de nou, van desplegar un gran potencial comunicatiu, el qual va tenir en la Cavatine, en re bemoll major, per a trombó i piano, op. 114 de Camille Saint-Saens, els seus moments culminants. Per tancar el programa, la difícil i espectacular Blue bells of Scotland per a trombó i banda del trombonista, compositor de Missouri Arthur Pryor, en què van corroborar l'alt nivell de tot el recital i en què Santi Novoa va consolidar-se ja com una realitat.

Intèrprets: Santi Novoa (trombó) i Ramón López (piano) Lloc i dia: Diumenge 17 de maig, església de Sant Pere de Cornellà del Terri


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda