Cultura

Crítica

cinema

Allen contra Kramer

Josh Radner s'ha fet famós en l'àmbit televisiu pel seu paper a la sèrie Cómo conocí a vuestra madre, una de les millors sitcoms dels darrers anys. Però Radner sembla una personalitat inquieta, i així ho palesa la seva primera pel·lícula com a guionista i director, que certament demostra més ambicions que la de reduir la seva carrera a la televisió. En efecte, Happythankyoumoreplease és una típica comèdia novaiorquesa, amb personatges a la deriva, situacions entre la comèdia i el drama, i un toc indie que vol allunyar-se de les tendències més conservadores de la indústria de Hollywood.

Dos semblen ser els seus referents més immediats: d'una banda, el cinema de Woody Allen, citat explícitament en una escena; d'una altra, inesperadament i també esmentada al film, Kramer contra Kramer, la infravalorada pel·lícula de Robert Benton que narrava la convivència entre un pare abandonat per la seva dona i el seu fill. Doncs el més sorprenent de la pel·lícula de Radner és que, enmig d'embolics sentimentals i relats d'iniciació a la vida, aparegui el personatge d'un nen perdut que el protagonista adopta i de qui aprendrà moltes coses. De vegades el còctel no funciona, i algunes històries (som davant una pel·lícula episòdica i fragmentària) queden coixes. D'altres, la peripècia del nen en qüestió queda una mica llunyana de les aventures amoroses dels altres personatges. Però el conjunt és voluntariós i exhibeix un to agradable, lluny de tota intenció mimètica, que alhora respecta la tradició d'on ve i busca estructures més obertes. Tot això, en fi, fa que Happythankyoumoreplease, pel·lícula finalment optimista malgrat tot, ens faci concebre esperances més que raonables respecte al futur del seu director.

Happythankyoumoreplease
Dir.: Josh Radner. Int.: Josh Radner, Kate Mara.
EUA, 2010


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Ramon Coll
Arqueòleg. Autor d’ ‘El santuari ibèric de la cova de les Encantades del Montcabrer’

“La cova de les Encantades és l’únic santuari dels laietans”

PREMIÀ DE MAR
MÚSICA

Documenten les intèrprets no vocalistes de les formacions de ball dels anys 30

GIRONA

Un concurs de curtmetratges amb mòbil al festival de cinema de Blanes

blanes
patrimoni

Distinció europea per a l’Hort Petit del monestir Pedralbes

barcelona
llengua

Plataforma per la Llengua homenatjarà els seus socis en els onzens premis Martí Gasull

barcelona
PATRIMONI

Enllestida amb èxit la fosa de la nova campana ‘Carme’ de Mataró

MATARÓ
Crònica

Guillem Gisbert, la primera masurca

música

‘Eufòria’ torna al palau Sant Jordi el 30 de juny amb un doble concert

Barcelona
música

Lluís Figueras & The Demons estrena el videoclip de ‘Lagarto Lagarto’

girona