Cultura

Gent

El preu de la ‘wakafoto' més polèmica

La wakafoto 2, la que mostra Shakira i Piqué agafats de la mà sortint del bar de copes Coppelia del Born, ocupava ahir finalment les portades de l'Hola i Lecturas després de tres dies d'infart en el món del cor. La va aconseguir un pool de fotògrafs que fa dos mesos que segueixen la parella per torns, i que treballen per a cinc agències diferents, i el seu preu ha estat alt. No parlem tant del preu econòmic (només ha pagat l'Hola, perquè Lecturas estava inclosa en el pool), que no ha arribat als 150.000 euros com es rumorejava, ni s'acosta als 100.000. Parlem de les males vibracions que ha generat entre la premsa esportiva i els reporters que van a la recerca de les fotos que més es miren (que no s'enganyi ningú, són els best-sellers del quiosc). Tot va començar quan les imatges (fetes dilluns a la matinada) van aparèixer dilluns penjades a la web Shakiragallery.com, d'uns fans de l'artista. Havia estat un hacker qui les havia capturat mentre viatjaven pel ciberespai? La cosa no és clara, però en començar a filtrar-se els autors asseguren que van trucar un per un els mitjans que les reproduïen per aturar-ne la difusió il·legal (ja que hi ha drets d'autor) mentre avisaven la unitat de delictes informàtics de la policia, que ja hi treballa. La web implicada va col·laborar de seguida despenjant les imatges i demanant disculpes, i altres mitjans (com el Mundo Deportivo) també.

La sorpresa va ser el diari Sport, que, tot i treure-les de la seva web, va aparèixer l'endemà amb les fotos a portada i pàgines interiors. La situació va provocar la indignació dels fotògrafs, que veien com el rèdit d'hores de guàrdia se l'enduia un altre i a sobre hi havia el risc que l'Hola abaixés el preu o eliminés la foto de portada (cosa que no ha passat). Els autors denuncien que s'han aprofitat del seu treball i a més que l'agressió arriba de companys de professió que acostumen a tractar amb poca consideració la seva feina. I estudien presentar demanda.

Per sort les aigües es calmaran ara que no veurem tant la parella per Barcelona, ja que Shakira marxa cap a Boston, on li donaran un premi, i aviat comença la seva gira llatinoamericana. Tot i que en aquesta relació mai confirmada en què tot avança per capítols fotogràfics encara ens falta veure el moment del wakapetó i les wakavacances ideals a l'estil Pe i Bardem a les Bahames en biquini i bòxer. De moment només hi ha hagut una sortida ràpida a Berlín, però tot arribarà. Tindrem les fotos d'estiueig (els paparazzi són viatgers) i segurament es vendran per més diners que aquesta última tan innocent (són unes manetes molt puritanes) com generadora de mal rotllos. Per compensar, una bona notícia: Piqué serà imatge de la col·lecció masculina de Mango, o sigui que pot fer de parella fotogràfica d'una altra rossa de moda, de Scarlett Johansson. Quin wakaperill.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
cultura

Collboni esquiva reunir-se amb els impulsors de la campanya Salvem el Museu del Disseny

barcelona
Cinema

El BCN Film Fest obre portes i espera Meg Ryan

barcelona
Mònica Soler Ranzani
Novel·lista

“Faig ficció, però em preocupa molt la versemblança”

Barcelona

Model i artista amb final feliç

Barcelona
ARTS EN VIU

Ròmbic produeix un ‘site specific’ amb 10 titellaires pel seu desè aniversari

BARCELONA
sant feliu de guíxols

Dani Fernández, La Oreja de Van Gogh i Nil Moliner, al 2n Idilic Festival

sant feliu de guíxols
mostra

Nova exposició permanent a la Fundació Josep Pla de Palafrugell

Palafrugell
Crítica

Lloança al gran misteri

Besalú

El Festival de Música de Besalú s’avança a la primavera

Besalú