cultura

Música en xarxa

El Trio Vivo obrirà diumenge a Palamós la programació del primer semestre de la Xarxa de Músiques a les comarques gironines: 30 concerts en 11 localitats

El Baix Empordà i el Pla de l'Estany concentren la majoria dels concerts

Aquest diumenge actuarà al Teatre Auditori La Gorga de Palamós el Trio Vivo (19 h), format per Joan Espina (violí), Ángel Luis Quintana (violoncel) i Daniel Espasa (piano). Serà el primer dels trenta concerts que ha programat la Federació de Joventuts Musicals de Catalunya i les seves associacions territorials a les comarques gironines per al primer semestre del 2011, en el marc de la programació de la Xarxa de Músiques a Catalunya. Durant els primers sis mesos de l'any es programaran concerts, amb diferent intensitat, a Blanes, Camós, Cornellà de Terri, Fontcoberta, Palafrugell, Palamós, Porqueres, Sant Miquel de Campmajor, Serinyà i Torroella de Montgrí. És fàcil veure que Joventuts Musicals està sobretot implantada al Pla de l'Estany i al Baix Empordà, amb l'única excepció de Blanes. Només a Torroella de Montgrí, des d'on Josep Lloret coordina Joventuts Musicals de Catalunya com a secretari general de l'entitat, s'hi portaran a terme 8 concerts en només 3 mesos, entre el 9 de gener i el 10 d'abril. De fet, més de la meitat de la programació de la xarxa es concentra a les comarques gironines: a tot el país es portaran a terme 56 concerts durant el primer semestre i uns 110 al llarg de tot el 2011.

La Xarxa de Músiques a Catalunya, que té el suport del Departament de Cultura de la Generalitat, va néixer amb l'objectiu de fer arribar la música de cambra a tot el territori. A més a més, la majoria dels concerts estan protagonitzats per solistes i formacions professionals catalans, amb la qual cosa es crea també un circuit força dinàmic per a aquests treballadors de la música.

La mezzosoprano Claudia Schneider i el pianista Alfredo Armero oferiran en aquests concerts un programa centrat sobretot en el tàndem Kurt Weill / Bertolt Brecht i completat amb cançons de Granados, Falla i Montsalvatge. Schneider és una intèrpret de llarga i agosarada trajectòria, que recentment va cantar penjada del sostre del Teatre Municipal de Girona perquè així ho demanava el guió de Chicha Montenegro Gallery, de l'intrèpid Carles Santos.

Un altre duet que voltarà força per la xarxa és el format per la violoncel·lista Laia Puig (Cervera, 1980) i la pianista Saori Tomidokoro (Saitama, Japó, 1972), que interpretaran obres de Boccherini, Boulanger i Frank.

També hi haurà joves solistes com ara els pianistes José Menor i Diego Catalán Flores –tots dos amb Albéniz en els seus programes– i el violoncel·lista Pau Codina; el grup vocal Qvinta Essençia, especialitzat en polifonia del renaixement espanyol; el quintet de vent Frontela i el nonet Martinu Ensemble, que comparteixen alguns membres; el quartet de corda Albéniz i la pianista Katie Michel i, entre altres propostes, el duet de flauta de bambú i arpa japonesa Shirabe.

LA XIFRA

30
concerts
de música de cambra tindran lloc durant el primer semestre del 2011 en 11 localitats de les comarques del Baix Empordà, el Pla de l'Estany i la Selva.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Faulkner, l’autor de les mil veus

Barcelona
MÚSICA

Guillamino: “A la música del país, li falta un sentiment una mica més de tribu”

BARCELONA
música

Lecocq debuta amb ‘Sous la glace / Sota el gel’, un manifest bilingüe contra la superficialitat

la bisbal d’empordà
Crítica
música

Blau de Colònia

GIRONA
calonge

L’Orquestra Di-versiones encapçala el cartell del tercer OncoMusic Fest

calonge

Llum verda a la nova biblioteca central pendent de trobar el finançament de 13,9 milions

SANT CUGAT DEL VALLÈS
TEATRE

El TNC aborda la crítica al sistema judicial amb ’Els criminals’

BARCELONA
Cultura

Adeu a Lorena Velázquez, la reina del cinema fantàstic

novetat editorial

Laurent Binet presenta una novel·la epistolar i detectivesca

Barcelona