cultura

Digitalitzen la premsa històrica de la Ribera d'Ebre

Els usuaris poden consultar per internet unes 9.000 pàgines de sis publicacions diferents

El Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre ha digitalitzat les principals capçaleres de la premsa comarcal riberenca. Es tracta de la Hoja Comarcal de Acción Católica (1913-1917), de Tivissa; La Riuada, de Móra d'Ebre (1927-1930); La Ribera (1932-1934), també de Móra d'Ebre; Tivissa (1928-1931); El Llamp de Gandesa (1921-1936); i La Antorcha (1959-1973), de Flix. Són totes publicacions quinzenals, excepte la primera, que és mensual. “En total, sumen unes 9.000 planes, que ja es poden consultar per internet a través del portal de la xarxa d'arxius comarcals”, explica el director de l'arxiu, Gerard Mercadé. La digitalització ha estat possible gràcies a dos plans d'ocupació, que han permès la contractació de dues persones dos terços de la jornada durant sis mesos. Aquests plans han estat sol·licitats pel Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre i coordinats per l'arxiu comarcal, i han tingut un pressupost de 6.000 euros cadascun.

L'arxiu comarcal de Baix Ebre també va digitalitzar la premsa històrica de Tortosa. Actualment, ja es poden consultar a través d'aquest mateix portal disset publicacions locals i comarcals, editades entre el 1877 i el 1938.

Cens d'arxius

D'altra banda, la subdirecció general d'Arxius i Gestió Documental de la Generalitat ha començat un cens d'arxius a tot el territori. Això inclou tota la documentació pública de més de 50 anys i la personal de més de 100. La Ribera és l'única comarca ebrenca que ja ha acabat el cens i ha comptabilitzat 81 fons.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

L’OC·CA: música en llibertat

Cardedeu
Mayte Martín
Cantant

“La maduresa et fa valorar més l’essència de les coses”

Barcelona
La crònica

De qui va aprendre Donald Trump?

literatura

El nou segell Tres Portals editarà llibres d’interès espiritual i literari

barcelona
societat

XXIX Mostra de Teatre d’Instituts Públics de la demarcació de Girona

blanes
art

Els artistes catalans de tots els temps, junts en un diccionari en línia

barcelona
Cultura

Pas endavant pel futur Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà

Montblanc
ART

El Festival Vadart torna amb més art, música i enologia

Vilajuïga
Bernat Salvà
Periodista i escriptor

“Un llibre de viatges pot tenir la complexitat de la vida mateixa”

Barcelona