cultura

SABADELL

El periodista Carles Porta s'endú el premi Pere Quart

El també escriptor lleidatà rep la 24a edició del guardó per l'obra ‘El club dels perfectes'

Els dos últims anys, el jurat havia declarat deserta la convocatòria

El periodista i escriptor Carles Porta (Vila-sana, 1963) va rebre ahir al vespre la 24a edició del premi Pere Quart per l'obra El club dels perfectes (7 dies de disciplina estètica en un hotel spa), un relat en primera persona que narra les peripècies —viscudes— del seu oncle i ell durant set dies en un hotel balneari de la Costa Brava, en dejú i sotmesos a una estricta disciplina estètica per aprimar-se. “Un llibre lleuger, per passar una bona estona”, va resumir Porta. L'autor va explicar que el fet que sigui “el segon llibre, després de Tor: tretze cases i tres morts, que va funcionar molt bé, fa una mica de por”. Però després d'ironitzar que “el jurat s'ha equivocat amb mi”, va prometre que “no es penediran d'haver-me'l donat”.

Finalment, el periodista sabadellenc Antoni Tortajada, company de Porta a TV3, va definir el seu humor com a “corrosiu, però amable”. I el regidor de Cultura, Lluís Monge, va agrair el “rigor” del jurat en preservar l'esperit del premi i el fet que l'hagin pogut lliurar un altre cop.

LA XIFRA

12.000
euros
és la dotació econòmica del guardó a la millor obra satírica, que convoquen l'Ajuntament i La Campana.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.