Girona celebrarà el Dia dels Museus amb una gimcana i jornades de portes obertes

A partir del 7 de juny, els museus de la ciutat seran d'entrada lliure el primer diumenge de mes

Promoure els museus de Girona i els diversos espais culturals entre els veïns de la ciutat, i que això motivi que les visites a aquests punts no siguin eventuals. Aquests són els objectius declarats tant de la gimcana nocturna que organitza la Fundació «la Caixa» com de les activitats programades per al cap de setmana del 16 i 17 de maig als cinc museus que depenen de l'Ajuntament de Girona (Museu d'Història de la Ciutat, Museu del Cinema i Museu d'Història dels Jueus) i de la Generalitat de Catalunya (Museu d'Art i Museu Arqueològic de Catalunya de Sant Pere de Galligants).

Gimcana oberta a tothom

El setembre de l'any passat, amb motiu de la celebració del 25è aniversari de Televisió de Catalunya, la Fundació «la Caixa» ja va organitzar la primera edició de la gimcana nocturna. A l'Ajuntament de Girona li va semblar una bona iniciativa, fins al punt que ha decidit recuperar-la, i és per això que va recórrer novament a la Fundació «la Caixa» per donar-li continuïtat i situar-la en el context de la celebració del Dia Internacional dels Museus. Així, neix la II Gimcana Nit dels Museus, que, com l'any passat, és oberta a tothom, ja que s'establiran diverses categories que van des del públic adult fins als joves i la família. El director de la Fundació «la Caixa» a Girona, Manel Rullo, va explicar ahir que la gimcana, en la qual «hi haurà moltes sorpreses», és una prova d'enginy i perspicàcia, en què els participants hauran de recórrer els diversos museus i altres equipaments de la ciutat a la recerca de pistes. A més dels cinc museus, participaran en la gimcana el Bòlit, la Casa de Cultura, el centre cultural de Caixa Girona la Fontana d'Or, el centre cultural La Mercè, el Cinema Truffaut i la mateixa Fundació «la Caixa». La gimcana es farà el dia 16, a partir de les 9 del vespre, i el punt de sortida serà el Teatre Municipal, en què se celebrarà un acte de presentació al llarg del qual es farà l'explicació de les normes de la gimcana. Qui desitgi participar-hi, pot fer la inscripció, que és gratuïta, per telèfon (972 41 90 10 o 972 21 16 78).

Entrada gratuïta

A partir del 7 de juny l'entrada als museus de la ciutat de Girona serà gratuïta cada primer diumenge de mes. Així ho va anunciar ahir la regidora de Cultura de Girona, Lluïsa Faxedas, en l'acte de presentació de la programació del Dia Internacional dels Museus. Aquesta iniciativa recull l'esperit de la que ja funciona a la ciutat de Barcelona, en què els diumenges a la tarda l'entrada als museus és gratuïta. Faxedas va explicar que no es podia fer el mateix que a Barcelona, perquè l'horari dels museus de Girona és només de matí, tret d'alguna excepció, però va anunciar que en el futur hi haurà més iniciatives en aquesta direcció, per tal de promoure aquests espais entre la ciutadania.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.