cultura

Cultura

Tivissa vol impulsar el pla director del poblat ibèric amb diners del parc eòlic

L'alcalde critica la manca d'inversió del Museu d'Arqueologia i proposa comprar el Castellet de Banyoles per un euro

Cultura l'acusa d'electoralisme

L'alcalde de Tivissa, el convergent Jordi Jardí, ha escrit una carta al conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, en la qual l'Ajuntament proposa comprar per un euro els terrenys del jaciment ibèric del Castellet de Banyoles, un dels més importants de Catalunya i del qual és propietari el Museu d'Arqueologia (MAC). Segons Jardí, el MAC està incomplint el pla director aprovat el 2006, que preveia diverses actuacions per recuperar aquest jaciment i convertir-lo en un important focus d'atracció turística. Entre aquestes inversions hi havia la creació al nucli urbà de Tivissa d'un centre d'interpretació dels ibers. “L'Ajuntament va cedir fa uns anys al Museu d'Arqueologia l'ús de l'edifici de l'antiga Societat Obrera per fer-hi el centre i el projecte està aturat”, va lamentar Jardí.

És per això que el consistori proposa comprar al MAC els terrenys del jaciment per tirar endavant el pla director. “Tenim els recursos econòmics però no volem invertir a casa d'un altre”, va afirmar Jardí, que va precisar que aquests recursos provindrien de l'empresa Acciona Windpowers, la guanyadora del concurs eòlic de la zona de desenvolupament eòlic prioritari (ZDP) Ribera d'Ebre i Baix Camp que afecta els termes de Tivissa, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant. Són 40 aerogeneradors, la majoria dels quals anirien a Tivissa, amb una potència total de 120 megawatts. Jardí va precisar que hi ha el preacord amb l'empresa de destinar d'entrada 600.000 euros que anirien íntegrament al pla director del Castellet de Banyoles. A més, l'Ajuntament preveu ingressar 2,5 milions d'euros anuals provinents de la gestió del parc, més uns 10 milions en concepte de llicència d'obres. “Per a nosaltres el Castellet de Banyoles és la prioritat número 1 per impulsar el desenvolupament turístic del municipi”, hi va afegir Jardí.

Proposta “exòtica”

“Es tracta d'una proposta exòtica i electoralista”, va manifestar el director dels serveis territorials de Cultura a l'Ebre, Xavier Vega, que va lamentar que Jardí envie aquesta carta pocs dies abans de les eleccions autonòmiques. “El Castellet de Banyoles és una prioritat per al Museu d'Arqueologia, el que passa és que des del 2007 arrosseguem una crisi sense precedents i les partides que més s'han ressentit són les de Cultura”, hi va afegir Vega, que també va lamentar que Jardí envie la carta al conseller abans de posar-se en contacte amb ell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
premi

Carles Durà guanya el premi Roc Boronat

Barcelona

Barcelona dignifica els seus tresors arqueològics romans

Barcelona
festival de jazz d’escaldes-Engordany

Toquinho, Motis i Eastwood a Andorra

barcelona

Neix el Santvi Fest per apropar la música i la cultura a tots els públics

sant vicenç de montalt
televisió

La plataforma 3Cat supera els 100 milions de reproduccions en 6 mesos

barcelona
arts escèniques

Leticia Martín Ruiz serà la nova directora del Festival Grec

barcelona
memòria històrica

Barcelona homenatja George Orwell amb una placa commemorativa

barcelona
museu

Aprovat inicialment el projecte d’ampliació del Macba

barcelona
Música

La Iaia torna amb quatre concerts i edita tres cançons inèdites

BANYOLES