Cultura

Missatges de pes

Manel Álvarez exposarà al Bible Lands Museum de Jerusalem unes escultures de més de 120 tones inspirades en l'Antic Testament

Manel Álvarez té el taller literalment desbordat. Fa quatre mesos que aquest escultor nascut a Sant Feliu de Codines el 1945 però establert a l'Empordà des de fa vint anys està preparant una sèrie de peces de gran format inspirades en l'Antic Testament per presentar-les, a partir del 7 d'abril de l'any que ve, al Bible Lands Museum de Jerusalem. El cap de setmana passat, la directora del museu israelià. Amanda Weiss, acompanyada d'un tècnic i la curadora de l'exposició, va viatjar fins a Saus-Camallera per examinar les obres al taller de l'artista i valorar el cost del transport i el muntatge, una operació certament complicada, donada la monumentalitat d'alguna de les peces, que poden arribar a pesar entre 120 i 130 tones. Álvarez, que fa més de deu anys que treballa en aquest cicle escultòric, tenia previst presentar-lo primer als Estats Units, on ja tenia emparaulades exposicions a Nova York, San Francisco, Filadèlfia, Boston, Atlanta i Los Angeles, però la crisi econòmica ha deixat de moment en suspens el projecte. “Hi ha museus americans que s'estan venent obres del fons per fer front als compromisos que ja tenien adquirits”, explica l'artista, que en vista de l'ajornament va girar la vista cap a Israel, que havia de ser l'última etapa de l'itinerari, després de fer viatjar les seves escultures també per París i Berlín. La resposta del Bible Lands Museum ha estat “entusiasta”, segons l'artista, i això que la seva és en certa manera la interpretació d'un agnòstic: “He fet una lectura simbòlica dels textos bíblics, tot i que amb el màxim respecte, perquè jo no sóc pas un home religiós. Ben mirat, si et prens el que explica la Bíblia al peu de la lletra, pots arribar a pensar que Déu és malvat.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
música

Brittain Ashford obrirà el 5è A Peu de Carrer de l’Ateneu 24 de Juny

girona
MÚSICA

El Palau de la Música recorda Juli Garreta i convida Raquel García-Tomás

BARCELONA
Música

L’Empordà Music Festival creix

LA BISBAL D’EMPORDÀ
Cultura

Mor Frank Stella, reconegut pel seu art abstracte i precursor del minimalisme

efemèrides

El Govern commemorarà els centenaris d’Oriol Bohigas i Francesc Candel

barcelona
TEATRE

‘Burro’ reescriu la humanitat amb la mirada de l’animal del camp

BARCELONA
Crítica

Tradició, patrimoni i nova creació

art

El FAD es converteix en la Federació FAD

barcelona
PREMIS LITERARIS

Més de 90 originals aspiren al 57è Premi Bertrana de novel·la

Girona