cultura

cultura

Subhasten obres deMir, Gimeno iJaume Mercadé

El catàleg de la sala Balclis també inclou obres de Marià Fortuny i Josep Llovera i un bust de marbre d'Agustí Querol

La sala Balclis de Barcelona subhastarà en les sessions d'avui i demà diverses pintures i escultures d'artistes de les comarques de Tarragona. Entre les peces amb uns preus de sortida més alts hi ha una pintura a l'oli de Joaquim Mir (1873 -1940), Interior de l'hospital Sant Antoni Abat de Vilanova, que sortirà per 40.000 euros. L'artista català, que a partir del 1903 es va traslladar a l'institut Pere Mata de Reus per motius de salut, es va quedar posteriorment a Tarragona, on va pintar paisatges de l'Aleixar i Maspujols, entre d'altres llocs. En el catàleg també s'hi troben quatre obres del vallenc Jaume Mercadé (1889-1967), la més cara de les quals és l'oli Poblet des del camí de la Pena, que data del 1933. La resta de les pintures es posaran a subhasta a partir dels 5.000 i els 6.000 euros.

De Marià Fortuny (Reus, 1838-Roma, 1874) se subhastarà l'oli Rifeño sentado, amb un preu inicial de 5.000 euros. Amb el mateix preu de sortida hi ha el retrat Un nen, de l'artista tortosí Francisco Gimeno. L'obra Cadaqués, d'un altre tortosí, Francesc Toda, sortirà a subhasta per 1.200 euros. En la llista de la sala Balclis també hi ha les pintures Escena de género, de l'artista reusenc Josep Llovera Bofill (5.000 euros), i Paisatge (500 euros), de mossèn Josep Gelabert (el Morell, 1859-1936).

Pel que fa a les escultures, destaca l'obra d'un altre autor de les Terres de l'Ebre, Agustí Querol (1863-1909), de qui se subhastarà un bust de marbre, Alfonso XIII, niño, amb un preu de 6.500 euros. En la sessió de dijous, la sala barcelonina també subhastarà una obra d'un autor contemporani: Rafael Bartolozzi (1943-2009). Es tracta de la pintura Playa de goma, amb un preu de sortida de 2.750 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
premi

Carles Durà guanya el premi Roc Boronat

Barcelona

Barcelona dignifica els seus tresors arqueològics romans

Barcelona
festival de jazz d’escaldes-Engordany

Toquinho, Motis i Eastwood a Andorra

barcelona

Neix el Santvi Fest per apropar la música i la cultura a tots els públics

sant vicenç de montalt
televisió

La plataforma 3Cat supera els 100 milions de reproduccions en 6 mesos

barcelona
arts escèniques

Leticia Martín Ruiz serà la nova directora del Festival Grec

barcelona
memòria històrica

Barcelona homenatja George Orwell amb una placa commemorativa

barcelona
museu

Aprovat inicialment el projecte d’ampliació del Macba

barcelona
Música

La Iaia torna amb quatre concerts i edita tres cançons inèdites

BANYOLES