cultura

Cultura

Corbera restaura l'església vella

Les obres de l'última fase de restauració estan a la recta final

Hi posaran una coberta de plàstic transparent

Les obres de la tercera i última fase de restauració de l'església del Poble Vell de Corbera d'Ebre avancen a bon ritme i està previst que acaben a finals d'any. Així ho va explicar ahir l'alcalde de la localitat, Sebastià Frixach, que va remarcar que aquest projecte permetrà al municipi guanyar un equipament cultural de primera magnitud. “Disposarem d'un espai de 800 metres quadrats per fer exposicions o activitats culturals de tota mena”, va puntualitzar. Amb aquesta última fase de restauració, pressupostada en uns 600.000 euros, s'aturarà definitivament el procés de degradació de l'església de Sant Pere del Poble Vell, durament bombardejada, com la resta del nucli urbà, durant la batalla de l'Ebre. Concretament ara s'està treballant per consolidar les quatre façanes de l'edifici per evitar el risc d'esllavissades. El següent pas serà construir una coberta metàl·lica lleugera feta amb ETFE, un plàstic d'última generació que és tan lleuger que l'estructura que requerix per agafar-se és mínima. Amb aquesta coberta de plàstic transparent s'aconseguirà protegir l'estructura de l'església dels agents atmosfèrics i a l'hora preservar l'empremta que hi va deixar la guerra. La intervenció també inclou l'arranjament de les escales del campanar per fer-lo visitable.

L'obra disposa de 450.000 euros de l'1% cultural del Ministeri de Foment i també s'hi destinarà una part dels fons del programa Viure al Poble.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.