Cultura

Ausàs assegura que la TDT arriba al 100% de la població

El conseller Tresserres afirma que el fet d'haver complert els terminis i l'èxit del procés "ha posicionat el model català a nivell internacional"

La sisena i última sessió del Fòrum de la TDT ha conclòs amb un balanç "positiu" del procés de transició a la televisió digital terrestre, tal com ho ha expressat Joan Manel Tresserras, conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació. Jordi Ausàs, conseller de Governació i Administracions Públiques ha dit que a dia d'avui el 100% de la població de Catalunya té accés a la TDT, ja sigui per mitjans tradicionals o per via satèl·lit.

Tresserras ha dit que el fet d'haver complert els terminis i l'èxit del procés "ha posicionat el model català a nivell internacional". El conseller ha afegit que els reptes a partir d'ara estaran en la millora dels continguts i ha assegurat que a l'hora d'assignar les freqüències del dividend digital "l'Estat haurà de tenir en compte la realitat lingüística i cultural de l'espai comunicatiu català".

Problemes puntuals

Jordi Bosch, secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, ha afegit que només queden "algunes accions puntuals" que s'han retardat per culpa de les nevades o problemes administratius i que finalitzaran en un termini d'entre dues i tres setmanes. La conselleria ha posat en marxa unes ajudes econòmiques de 200€ amb caràcter retroactiu a l'1 de gener per a les llars que necessitin recepció via satèl·lit. Aquest dijous, la conselleria havia rebut unes 45 sol·licituds i Bosch ha cridat a la població que necessiti aquesta solució a que ho sol·liciti.

El Fòrum de la TDT ha estat format per tots els agents implicats en el desplegament: radiodifusors públics i privats, productors de continguts, operadors de xarxa, instal·ladors, fabricants, distribuïdors, associacions d'empreses de telecomunicacions, i diferents organismes de l'Administració, com el Consell de l'Audiovisual de Catalunya, la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions i secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
TEATRE

El TNC furga en la comèdia dramàtica de família a ‘Amnèsia’

BARCELONA
Cinema

El Truffaut dedica un nou cicle de la Fimoteca a Wim Wenders

Girona
Joan Safont
Periodista i escriptor

“Els polítics tenen pànic de semblar massa intel·lectuals”

Barcelona
festival

Un segon maig amb la força de la paraula

barcelona
la crònica

Tyets: gran victòria i nou disc per al 2025

GIRONA
saló

Comic Barcelona tanca portes amb més de 110.000 visitants

barcelona
Necrològica

Mor l’actor Bernard Hill, el capità del ‘Titanic’ i el rei Théoden de Rohan

barcelona
Xavier Aliaga
Novel·lista

“Necessito passar-ho bé quan escric, provar coses”

Barcelona
LA CRÒNICA

Rebobinar és de nostàlgics

SANT GREGORI