Cultura

‘Verigut’ aeri

Música

Miquel Mariano vol demostrar que el hit que el va fer popular fa un any, l’espaterrant Verigut, no va ser només una flor d’estiu. I aquests mesos torna a la càrrega amb el seu segon disc, Rumb a Menorca, produït per Joan Bibiloni, i que conté la segona part d’un tema que va arribar sense cap mena de promoció a les 100.000 descàrregues al Youtube, Ni darling ni verigut. El nou CD, però, com bé ens diu el cantant des Mercadal (Menorca), defuig la temàtica estiuenca i se’ns presenta “més reivindicatiu i més sentimental”.

El tema central de l’àlbum, Aerolínies menorquines, sembla fet per al moment actual, sobretot si es viu a les Balears. “Amb el transport aeri, els illencs patim molt i estem a les ordres del que decideixin aquestes grans companyies”, afirma.

Mariano, doncs, proposa crear una companyia “totalment deficitària” que ofereixi un 100% de descompte als menorquins, diaris locals, berenar d’ensaïmades, carquinyolis des Mercadal i coca amb xocolta, i, sobretot, que no perdi mai les maletes.

Ell, com a director de la nova empresa, va enviar un comunicat de suport al Govern Balear quan el president d’Air Berlin va riure’s de la sol·licitud de Francesc Antich de fer les comunicacions en català. Amb les seves Aerolínies Menorquines això no passaria mai, amb Bibiloni ocupant la cadira de gerent i Ricard Remisa com a cap de protocol. L’staff de la curiosa empresa, no cal dir-ho, està disponible per a qui vulgui solucionar el problema del transport aeri als Països Catalans.

Tomeu Penya i RAC-1
El cantant admet la seva condició de friqui, tot i que diu allunyar-se’n una mica amb el nou disc. “El Verigut s’hi prestava, al friquisme”, admet. No amaga, això sí, voler donar “un aire divertit” a tots els temes. El predomini de la rumba i les col·laboracions de Tomeu Penya a A Menorca hi ha un rei, i la de l’equip del programa Versió RAC-1 a Cap a Menorca ofereixen una bona pista del camí que vol seguir Mariano. “Som capaços d’oferir una nit de passar-s’ho bé amb lletres amb missatge”, afirma. “Fem música simpàtica”, afegeix.

Mariano demostra que el seu Verigut “no va ser cap anècdota” i, a falta de grups que facin riure i ballar pobles sencers, ell es presenta com l’home que pot fer riure els més descreguts. Els que no s’ho acabin de creure el podran veure al Mercat de Música Viva de Vic. Hi anirà amb jet.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Un concurs de curtmetratges amb mòbil al festival de cinema de Blanes

blanes
patrimoni

Distinció europea per a l’Hort Petit del monestir Pedralbes

barcelona
llengua

Plataforma per la Llengua homenatjarà els seus socis en els onzens premis Martí Gasull

barcelona
PATRIMONI

Enllestida amb èxit la fosa de la nova campana ‘Carme’ de Mataró

MATARÓ
Crònica

Guillem Gisbert, la primera masurca

música

‘Eufòria’ torna al palau Sant Jordi el 30 de juny amb un doble concert

Barcelona
música

Lluís Figueras & The Demons estrena el videoclip de ‘Lagarto Lagarto’

girona
CÒMIC

La il·lustradora Marika Vila guanya el Gran Premi Comic Barcelona

Barcelona
Crítica

Sara Blanch, l’estima d’un cant