el reportatge

Sant Jordi infantil

Alguns ajuntaments de la comarca aprofiten avui per treure llibres sobre el poble adreçats als més petits

Públic infantil. Moltes publicacions que es podran triar i remenar a les parades avui estaran adreçades als més petits. Els ajuntaments també tenen en compte aquest públic potencial quan pensen en publicacions de Sant Jordi sobre la història i les tradicions del municipi.


Els més petits, segur que avui no es quedaran sense el seu llibre. Diferents ajuntaments de la comarca han pensat en aquest públic potencial i han tret per Sant Jordi publicacions sobre la història o les tradicions del poble adreçades als més petits. Per tercer any consecutiu, de la regidoria de Cultura de Premià de Mar ha editat un conte. Aquesta vegada es tracta d'Onades i flors, d'Eva Sánchez i Noemí Pes, una història ambientada en els anys trenta per recordar l'època en què molts premianencs es dedicaven a l'estampació. Un altre conte és el que presenten a Sant Vicenç de Montalt amb el títol de La cloïssa Lluïsa, la darrera publicació d'una col·lecció dedicada a explicar la història del poble, els seus personatges i els indrets representatius. A Sant Andreu de Llavaneres s'ha presentat el setè títol de la col·lecció Petites Històries de Pèsols de Llavaneres. de les autores Lídia Massó i Assumpta Mercader. La regidoria de Cultura ha tingut el suport del Museu-Arxiu per fer les noves narracions sobre el pèsol, en què a més també es poden trobar jocs. A Mataró els infants ja han pogut ja disfrutar i jugar amb la nova publicació sobre les comparses de la festa major. L'Associació Cultural I Quinze!, amb el suport del'Institut Municipal d'Acció Cultural, ha editat el conte Les Santes de cap a peus, coincidint amb Sant Jordi, i ha reeditat el conte amb les figures d'imants que s'havia exhaurit.

A la major part de municipis es farà l'hora del conte, en què els protagonistes també seran els més petits. També és l'ocasió perfecta per fer l'entrega de moltes mostres literàries, entre les quals també hi ha les categories infantils, en què els més petits demostren el seu talent redactant. L'altra possibilitat per a aquests futurs escriptors és que s'atreveixin a fer quatre ratlles en alguns dels llibres gegants que es confeccionen també amb motiu de Sant Jordi.

Alguns ajuntaments han aprofitat la diada d'avui per commemorar altres efemèrides. És el cas de Pineda de Mar, que celebra el 125è aniversari del naixement de Manuel Serra i Moret, que va ser alcalde de la població del 1914 al 1923 i del 1930 al 1934, a més de president del Parlament de Catalunya a l'exili. Per això avui tindrà lloc la presentació del llibre Lletres de l'exili. Epistolari Manuel Serra i Moret & Pere Foix (1940-1963), a cura de Joan Pujadas. Els actes duraran fins al 7 de maig, amb una taula rodona sobre la vida i l'obra de Serra i Moret en què participarà el president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach.

La regidora de Cultura d'Arenys de Mar amb la biblioteca Fidel Fita han aprofitat aquest Sant Jordi per donar a conèixer i fer visible el paper de les dones en la literatura arenyenca i s'ha editat la Guia d'escriptores i il·lustradores d'Arenys de Mar, on es recullen totes les autores que han deixat empremta en el món editorial. La publicació es presentarà demà divendres al vespre a la biblioteca, amb la presència d'algunes de les autores.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Faulkner, l’autor de les mil veus

Barcelona
MÚSICA

Guillamino: “A la música del país, li falta un sentiment una mica més de tribu”

BARCELONA
música

Lecocq debuta amb ‘Sous la glace / Sota el gel’, un manifest bilingüe contra la superficialitat

la bisbal d’empordà
Crítica
música

Blau de Colònia

GIRONA
calonge

L’Orquestra Di-versiones encapçala el cartell del tercer OncoMusic Fest

calonge

Llum verda a la nova biblioteca central pendent de trobar el finançament de 13,9 milions

SANT CUGAT DEL VALLÈS
TEATRE

El TNC aborda la crítica al sistema judicial amb ’Els criminals’

BARCELONA
Cultura

Adeu a Lorena Velázquez, la reina del cinema fantàstic

novetat editorial

Laurent Binet presenta una novel·la epistolar i detectivesca

Barcelona