Cultura

Bargalló: "Les patronals saben que han d'acatar la llei del cinema i l'acataran"

El director de l'Institut Ramon Llull ha felicitat el govern per la "valentia" de tirar endavant una llei d'aquestes característiques, segurament "la forma més contundent" per portar el català a les sales

El director de l'Institut Ramon Llull, Josep Bargalló, ha destacat que les patronals que dilluns van secundar la protesta contra la llei del cinema al final "hauran d'acatar i acataran" una normativa que "serà beneficiosa per al català i per a la indústria".

En una entrevista a París hores abans del començament de la fira Expolangues, Bargalló ha subratllat els "elements positius" de la protesta, com que alguns cines no van tancar i d'altres que sí que ho van fer va ser perquè van ser "forçats". També ha felicitat el govern per la "valentia" de tirar endavant una llei d'aquestes característiques, segurament "la forma més contundent" per portar el català a les sales, però "l'única via que quedava".

Tots els multicines de Catalunya, a excepció dels de l'empresa Lauren Films, van tancar dilluns les portes en una jornada de protesta convocada pel Gremi d'Empresaris de Cinema de Catalunya en contra de la llei.

"Ara estem en un estira-i-arronsa previsible, però estic convençut que les diverses patronals saben que han d'acatar les lleis i l'acataran", ha dit Bargalló, qui considera que serà positiva no només per a la llengua, sinó també per a la mateixa indústria que ara la rebutja.

Bargalló considera que "tota indústria és refractària als canvis" i, en aquest sentit, ha volgut felicitar el conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, i tot el govern per "tenir la valentia" de tirar endavant una llei que forçarà les distribuïdores a oferir pel·lícules doblades al català, després de diversos intents i negociacions en el passat que no van donar els seus fruits. "La llei és potser la forma més contundent, però era la via que encara quedava per fer", ha conclòs.

El director de l'Institut Ramon Llull també ha volgut subratllar que durant la jornada de protesta hi va haver cines que van obrir les portes normalment i que molts d'altres van tancar perquè estaven pressionats per la patronal.

Bargalló és a París per assistir a partir de dimecres a la fira Expolangues, la més important d'Europa en matèria lingüística i que enguany té la llengua catalana com a convidada d'honor.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ART

El Bòlit de Girona dona vida i visibilitat a l’aire

Girona
Festival

Neix De Soca-rel, festival literari de la llera del Ter

Barcelona
llibres

Josep M. Quintana novel·la el desterrament de Nahmànides

Girona
arts escèniques

El festival Moujuïc portarà nou propostes de dansa al Castell de Montjuïc

BARCELONA
EQUIPAMENTS

El Museu Pau Casals defensa a Portugal la seva nominació com a millor museu europeu

EL VENDRELL
CULTURA

Mor l’escriptor Paul Auster, un dels grans referents de la literatura nord-americana

cinema

Naomi Kawase, la germana japonesa de Lluís Miñarro

Barcelona
David Verdaguer
Actor

“Les persones no som planes, som polièdriques”

Barcelona
MÚSICA

Pérez Treviño desxifra en un llibre el ‘misteri’ del pianista Josep Colom

BARCELONA