Cultura

'Ànima', la cultura de la setmana

El programa del 33 comença dilluns una nova època amb una edició setmanal de 50 minuts i Toní Puntí de conductor

El programa Ànima comença dilluns vinent en la nit del 33 una nova etapa en què tindrà una única edició setmanal de cinquanta minuts de durada i en què el periodista Toni Puntí exercirà de conductor en solitari amb el suport eventual de tres reporters i quatre col·laboradors.

El programa tindrà com a director Lluís Cuevas, que deixa enrere la seva etapa com a coordinador d'iCat fm a Catalunya Ràdio i que retroba un gènere temàtic, la cultura, al qual ja s'havia aproximat quan, per exemple, es va fer càrrec dels programes literaris Alexandria i De llibres, tots dos també al 33.

El nou Ànima, segons Puntí, "té una estructura que no varia substancialment -en relació a la fórmula anterior- però que, en fer-se un cop a la setmana, permet més profunditat".

El programa, segons Puntí, s'orienta cap a "l'actualitat cultural i té llibertat a l'hora de triar els continguts, perquè no té vocació d'agenda, tot i que sí que cada edició tindrà com a camp de treball la setmana que comença". "En aquest sentit -afegeix-, la tria dels dilluns com a dia d'emissió no és casual".

Curiositat cultural
La llibertat d'elecció, segons avança el periodista, s'exercirà "a partir d'una curiositat cultural oberta, pensant en el consumidor omnívor" i a la recerca d'un cert equilibri a l'hora de tractar les diferents disciplines artístiques, "que no serà una obsessió".

Com a prova, la primera edició inclourà converses amb l'home de teatre Josep Maria Flotats i el mag Juan Tamariz; una referència conjunta al ballarí clàssic Àngel Corella i al grup de ball hip-hop Brodas Bros per marcar el contrast entre els dos estils; un reportatge sobre el prestigiós pianista xinès Lang Lang; i la visió de la parella que Ingmar Bergman va plasmar en algunes de les seves obres.

Com a reporters, l'Ànima nou manté l'equip amb què ja comptava en la seva època anterior, el que formen Sara Loscos, Jofre Font i Júlia Bertran, que també ara tindran presència en el plató a l'hora de presentar el resultat de la seva feina.

Quant als col·laboradors, el programa compta amb Lolita Bosch i Albert Puig com a comentaristes dels fets rellevants de l'àmbit audiovisual; amb Toni Garcia com a comentarista de cinema i amb Antonio Baños, que actuarà, segons definició de Puntí, "com a lliurepensador cultural que exposa les seves teories".

Part de l'ambientació del plató recaurà en l'obra pictòrica o fotogràfica que s'hi exposarà: dilluns l'honor recau en el fotògraf francès Patrick Bailly.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Ramon Coll
Arqueòleg. Autor d’ ‘El santuari ibèric de la cova de les Encantades del Montcabrer’

“La cova de les Encantades és l’únic santuari dels laietans”

PREMIÀ DE MAR
MÚSICA

Documenten les intèrprets no vocalistes de les formacions de ball dels anys 30

GIRONA

Un concurs de curtmetratges amb mòbil al festival de cinema de Blanes

blanes
patrimoni

Distinció europea per a l’Hort Petit del monestir Pedralbes

barcelona
llengua

Plataforma per la Llengua homenatjarà els seus socis en els onzens premis Martí Gasull

barcelona
PATRIMONI

Enllestida amb èxit la fosa de la nova campana ‘Carme’ de Mataró

MATARÓ
Crònica

Guillem Gisbert, la primera masurca

música

‘Eufòria’ torna al palau Sant Jordi el 30 de juny amb un doble concert

Barcelona
música

Lluís Figueras & The Demons estrena el videoclip de ‘Lagarto Lagarto’

girona