Cinema

La crònica

Blanes estén una catifa vermella

Amb una Gala al Teatre de la localitat s’ha donat el tret de sortida del I Blanes Costa Brava International Film Festival. Un certamen nou, de vocació cinematogràfica, però també turística, amb voluntat que de mica en mica esdevingui un esdeveniment de la ciutat amb capacitat de convocatòria de blanencs i forasters, a l’alçada o gairebé del prestigiós concurs blanenc internacional de focs d’artifici que es fa cada any al mes de juliol.

La Gala Inaugural del Festival ha deixat ben clar que es tracta d’un certamen ben espanyol, tot i que projecta prop de 200 films de tot el món, entre curtmetratges i llargs. Per a presentar aquesta Gala, s’ha escollit la tertuliana televisiva, col·laboradora de programes de crònica social i premsa rosa catalana, Laura Fa Campo, badalonina que va començar la seva carrera amb el programa de 8TV, Arucitys, que participa a Sálvame de Telecinco tractant temes de la premsa del cor i al Tot es mou de TV3. Entre les estrelles convidades a la cerimònia, un bon gruix de famosos , sobretot de la televisió catalana i espanyola, i artistes del món cinema d’abans i d’ara: Santi Millán, Josmar, Javier Mariscal, els directors Pedro Estepa i Nei Hidalgo, les actrius Ingrid Rubio, Laia Marull i Victòria Camps, l’actor Carlos Fuentes, el director d’Arts Escèniques Joan Francesc Marco i Mónica Randall, a qui, al decurs de la Gala s’ha atorgat un dels tres premis honorífics del certamen.

Amb la bona idea de fer córrer per la sala uns falsos acomodadors de cinema que rondaven per la platea, ha començat la gala, amb una actuació de benvinguda de l’Esbart Dansaire Joaquim Ruyra i la projecció d’un vídeo amb fragments de pel·lícules que es projectaran durant el festival, per donar pas tot seguit a la presentadora Laura Fa, que ha saludat el públic assistent i els espectadors que seguien l’esdeveniment en directe per TV La Selva, TV Costa Brava i TV Banyoles, per internet mitjançant La Xarxa +, o en diferit a través de les televisions locals de la XAL, en TDT.

Fa ha remarcat que han estat 4.500 candidatures les que s’han presentat al certamen, procedents de 122 països diferents, d’entre els quals s’han seleccionat els títols que es podran veure aquests dies a Blanes, sigui al Teatre de Blanes, a la seva Sala d’Assaigs o als Ocine de la localitat. Però ha volgut destacar un aspecte importantíssim del Festival, que són les activitats paral·leles vinculades al món del cinema: exposicions, tallers, xerrades, gastronomia...

Tractant-se d’un festival que du la Costa Brava arrelada al seu nom, no podia faltar el repàs a alguns fets cinematogràfics internacionals i rellevants que hi ha tingut lloc. I tot seguit, després de la salutació de l’alcalde de Blanes, han pujat a l’escenari l’actor, llicenciat en Belles Arts i artista Mariano Peña i l’escultor Jordi Coll, autors respectius del cartell i de la guardó del certamen (que conté la silueta de la costa blanenca i la referència impagable a Sa Palomera).

En el capítol d’homenatges, s’han lliurat premis d’honor al muntador, ajudant de direcció, apassionat del cinema i enciclopèdia del setè art, Amat Carreras (que, mort el gener, el va poder rebre encara en vida); a l’actriu, guionista, directora i cara visible del programa de TVE Cayetana Guillén-Cuervo (que no podent ser a Blanes fins dimecres, ha enviat un vídeo d’agraïment), i a Mónica Randall.

La jove cantant, influencer d’èxit, lloretenca, Carla Frigo ha intervingut i la Gala s’ha acabat, després de les intervencions del regidor Jordi Calvet, de l’artista Javier Mariscal, i del director Callahan Ruiz i l’actor Angel Amieva, que han presentat el curt Una família infernal, projectat després de la cerimònia. Amb aquest acte inaugural ell festival continua al llarg de tota la setmana en plena activitat fins al dissabte que ve, 18 de maig (20.30 h), quan es faran públics els premis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

FIGUERES

Subhasten les pintures de Morell deque de les pastisseries Dauner

FIGUERES
art

El fotògraf Jeff Wall porta les seves “pintures de la vida moderna” a la Virreina

barcelona
fira

Desè aniversari de Literal, la fira de llibres i idees radicals

Barcelona
Cultura

Mor Charlie Colin, el baixista de ‘Train’

MÚSICA

El Sónar trasllada l’univers immersiu dels Chemical Brothers a Casa Batlló

BARCELONA
Cinema i sèries

El GAC ofereix 54 beques per escriure guions amb una dotació de 500.000 euros

Barcelona

Sílvia Pérez Cruz aspira a cinc premis Alícia de l’Acadèmia de la Música

BARCELONA
Música

Carles Viarnès porta la fusió de música clàssica i moderna amb l’orgue de la Casa de Cultura

Girona
La Casa Masó revalora el dibuix de l’arquitecte
ART

La Casa Masó revalora el dibuix de l’arquitecte

GIRONA