Altres

EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

Empenta per fer realitat el Catalunya Media City, el hub audiovisual, digital i del videojoc que s’ha de situar a les Tres Xemeneies de Sant Adrià del Besòs. La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha anunciat aquest dimecres que el govern ja ha elaborat el pla funcional de la Nau Turbines, al costat de les icòniques Tres Xemeneies, i que és l’edifici clau per a la creació del que ha de ser el centre de producció audiovisual més important del sud d’Europa. I també que ha aprovat una partida plurianual per valor de 5’9 milions d’euros destinada a la licitació del projecte i la direcció d’obres que ha de definir la transformació i ampliació de la nau. Garriga ha fet l’anunci durant una trobada organitzada pel Cercle de Cultura, on també ha fet un balanç de la seva gestió al capdavant de Cultura dels darrers tres anys.

La licitació del projecte per a la rehabilitació d’aquest espai de 22.600 metres quadrats permetrà avançar en la definició d’un equipament que, segons Garriga, ha de convertir les Tres Xemeneies en un hub de referència a escala mundial en els àmbits de la formació, la recerca, la creació i la innovació. Les obres, que es preveuen que comencin a l’abril del 2026, suposaran l’ampliació de la superfície fins als 35.000 m².

El projecte batejat amb el nom de Catalunya Media City planteja dos entorns d’actuació. Per una banda, la zona de les Tres Xemeneies, amb els edificis de la Nau Turbines, les Tres Xemeneies i els espais adjacents, i per l’altra, el Parc Audiovisual de Catalunya, a Terrassa.

La Nau Turbines, situada davant el mar, va ser adquirira per la Generalitat el desembre de 2023, en un procediment d’ocupació anticipada, donat, apunta el govern, el seu caràcter de cessió obligatòria, recollit al Pla Director Urbanístic. L’anunci de l’inici de la seva recuperació arriba tretze anys després del cessament de l’activitat elèctrica a les Tres Xemeneies.

Dos dels motors de l’equipament seran la innovació i la formació, i es preveuen plans educatius de caràcter públic, de formació professional, d’estudis universitaris en l’àmbit de l’audiovisual i el digital, i un centre de formació contínua. Turbines també comptarà amb una sala dedicada a l’exhibició, amb una capacitat d’aforament d’entre 1500 i 4000 persones, i en la qual es preveu que també s’hi puguin muntar concerts, festivals, fires i congressos o rodatges de televisió, cinema o publicitat, entre d’altres. I es preveuen laboratoris tècnics, sales de metavers, per a entorns immersius i per a formats especials, platós, tallers electrònics i de fabricació i estacions d’edició, de color i de so, entre d’altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

patrimoni

Distinció europea per a l’Hort Petit del monestir Pedralbes

barcelona
llengua

Plataforma per la Llengua homenatjarà els seus socis en els onzens premis Martí Gasull

barcelona
PATRIMONI

Enllestida amb èxit la fosa de la nova campana ‘Carme’ de Mataró

MATARÓ
Crònica

Guillem Gisbert, la primera masurca

música

‘Eufòria’ torna al palau Sant Jordi el 30 de juny amb un doble concert

Barcelona
música

Lluís Figueras & The Demons estrena el videoclip de ‘Lagarto Lagarto’

girona
CÒMIC

La il·lustradora Marika Vila guanya el Gran Premi Comic Barcelona

Barcelona
Crítica

Sara Blanch, l’estima d’un cant

festival

A Morella reflexionen sobre el poder dels algoritmes

Morella