Llibres

LLIBRES

Fina Anglès publica el quart llibre de poesia per a infants de la sèrie ‘Bella Lluna’

L’escriptora Fina Anglès Soronellas (l’Aleixar, 1956) i les il·lustradores Jasmin Bergadà i Silvana Salvadó acaben de publicar un nou volum, el quart, protagonitzat pel personatge de Bella lluna, amb el qual volen “familiaritzar els més petits en la lectura”, explica Anglès. Els poemes –“més que poemes, són idees poètiques”– i les il·lustracions de Bella Lluna et fa un petó..., “estan dedicats als més petits de casa, de les llars d’infants i als alumnes d’I3 de l’escola, els xiquets i xiquetes als quals es vol començar a introduir en l’escolta i la mirada d’allò que propicia un llibre i en l’acció de fer-se’l seu”, apunta l’escriptora. És un tipus de llibre, afegeix, que permet als infants de 0 a 3 anys viure una experiència –“sovint a la falda dels pares, avis o mestres”– que els posa a la casella de sortida en l’aprenentatge de la lectura.

El títol se suma als de Bella Lluna treu el nas... (2005), Bella Lluna fa l’ullet... (2008) i Bella Lluna et somriu… (2018), tots publicats per Arola Editors. Aquesta quarta entrega dóna un protagonisme especial a la llengua parlada, a l’oralitat: “si, en general, l’oralitat és clau, en el cas de la nostra llengua és vital”. I, sobretot, hi són molt presents les onomatopeies, la part de la llengua parlada “que identifica ara un animal, ara un instrument musical, ara un vehicle...”. Fina Anglès, que és articulista d’El Punt Avui, ha volgut incidir en aquelles onomatopeies “que són de la llengua pròpia i que, massa sovint, sentim bescanviades per les d’altres llengües”. Per això, s’ha basat en el Diccionari d’onomatopeies i altres interjecccions de Manel Riera-Eures i Margarida Sanjaume (Eumo, 2010).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

música

‘Eufòria’ torna al palau Sant Jordi el 30 de juny amb un doble concert

Barcelona
música

Lluís Figueras & The Demons estrena el videoclip de ‘Lagarto Lagarto’

girona
CÒMIC

La il·lustradora Marika Vila guanya el Gran Premi Comic Barcelona

Barcelona
Crítica

Sara Blanch, l’estima d’un cant

festival

A Morella reflexionen sobre el poder dels algoritmes

Morella
cinema

Kristen Stewart protagonitzarà la nova pel·lícula d’Albert Serra

barcelona

L’Elèctrica Dharma, Quimi Portet i Mishima, al primer festival Intrèpid

riudellots de la selva

La Fira Modernista reviu la vida al voltant de la indústria tèxtil

TERRASSA
música, teatre i humor

Joel Díaz obre avui el festival Límbic a Santa Coloma de Gramenet

santa coloma de gramenet