Música

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

Són tan joves que alguns encara no havien nascut quan Sopa de Cabra es va acomiadar per primera vegada, i la majoria tenen també en comú que no senten una gran passió per les guitarres i aquella musical ancestral anomenada rock. També es podria dir que les quatre propostes s’engloben dins les noves músiques urbanes, però ells mateixos es resisteixen a l’etiqueta. Són, per ordre alfabètic, Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, els quatre participants d’aquest any a la secció Talent Gironí del festival Strenes, patrocinada per la Fundació Valvi, que es desenvoluparà en diferents escenaris del festival dirigit per Xavi Pascual. Tot i que Talent Gironí té més un caràcter de mostra que no pas de concurs competitiu, un jurat decidirà qui és el guanyador o guanyadora, que tindrà com a premi un concert de més calibre en una pròxima edició del festival, com ha passat amb La Ludwig Band, que va guanyar ara fa dos anys i actuarà el 3 de maig a les escales de la catedral, amb les entrades exhaurides.

Classe B són de Torroella de Montgrí i és un sextet d’amics que ja fa molt de temps que toquen junts, però fa menys d’un any que publiquen música amb aquesta denominació i tot just van debutar en directe el 7 de març a l’Heliogàbal, de Barcelona, la ciutat on tots viuen ara per estudis o feina. Defineixen la seva música com “pop bailongu”, amb traces d’urban. El seu primer disc, publicat el 29 de febrer, és l’EP Fa de mal dir (Satélite K). Actuaran el 6 d’abril a La Mirona, amb Figa Flawas.

Fortuu és de Fornells de la Selva i es diu Roger Fortuny Castellví. Després de publicar el 2023 l’EP Dopamina amb Quimo i Hattyy, la tardor passada va llançar el seu primer disc en solitari, 42 (RGB Suports), amb un so que cobreix un ampli ventall de sonoritats urbanes, des del reggaeton fins al trap i el rap, i lletres que parlen de la família, els amics i l’amor. Fortuu actuarà el 13 d’abril a La Mirona amb 31 FAM.

Jost Jou és el nom artístic de la gironina Carla Jou. Amb influències de la música disco, hip-hop i urban, Jost Jou ha publicat cançons com ara Un altre petó , Tota l’estona o Valenta, i demà surt el seu primer disc, MFQM (Més forta que mai), que presentarà el 20 d’abril a l’Estació Jove, amb Flashy Ice Cream i altres propostes urbanes.

Juls és la també gironina Júlia Casadevall i és la més jove, amb 18 anys. Una xerrada de la Suu al seu institut, organitzada per Strenes , la va encoratjar a escriure cançons. La primera que va llançar, Tant de bo no t’hagués conegut, ja es va fer viral a Tik Tok i Instagram. Ha continuat amb Et vull x sempre i Mai més. Actuarà el 6 d’abril al nou escenari gratuït de Strenes a la plaça Independència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

música

Festival Eufònic, arts sonores i visuals, oli i clementines

Barcelona
arquitectura

Arriben les (set) Setmanes d’Arquitectura

Barcelona
cinema

Arrenca el Festival Internacional de Cinema Documental, DocsBarcelona

Barcelona

Figa Flawas, The Tyets, Lia Kali, Stay Homas i Chenoa, entre els primers noms de la festa major

TERRASSA
cinema

Retrospectiva d’Agustí de Villaronga a la Filmoteca

Barcelona
música

500 professionals passaran per la 20a FiM Vila-seca

Barcelona
ART

El Bòlit de Girona dona vida i visibilitat a l’aire

Girona
Festival

Neix De Soca-rel, festival literari de la llera del Ter

Barcelona
llibres

Josep M. Quintana novel·la el desterrament de Nahmànides

Girona