Música

El Black Music Pícnic omple el parc del Migdia de Girona en la 22a edició

El Black Music Pícnic ha omplert aquest diumenge el parc del Migdia de Girona en la 22a edició del Black Music Festival, el festival de música negra de Catalunya, segons informa l’Acn. Es tracta d’un esdeveniment gratuït i a l’aire lliure, que ha comptat amb les actuacions de Lali BeGood, qui ha donat el tret de sortida a la cita amb el show Funtastik dedicat al públic familiar; la Black Music Band, el projecte formatiu del festival que ha omplert el parc amb sons soul i funk; i Las Karamba, que han fusionat en directe txa-txa-txa, salsa, timba, rap i música urbana. Pel director del Black Music Festival, Pau Marquès, el pícnic -que arriba a la vuitena edició- “s’ha convertit en un referent del festival”, recullen les mateixes fonts.

Lali BeGood ha presentat el nou show que  va estrenar el 21 de juliol al Festival GREC de Barcelona. Aquest concert recull les noves cançons del disc homònim, que els més menuts han ballat i cantat a Girona a través del joc. Tot l'espectacle gira entorn d'una ruleta que decideix què va succeint. Passada la una del migdia, ha estat el torn de la Black Music Big Band, que ha connectat amb el públic més adult del concert. És la primera big band formativa centrada en els estils del soul i el funk. Creada fa 6 anys a comarques gironines, ja ha enregistrat tres discs, dos d'ells en directe. Està formada per una trentena de noies i nois d'entre 16 i 25 anys, amb la direcció musical d'Adrià Bauzó i Nuri Mancebo a la part vocal. La Black Music Big Band és un projecte educatiu de la Fundació Casa de la Música de les Comarques Gironines i el Black Music Festival, que ja ha presentat el seu directe a escenaris destacats de casa nostra com la Sala Apolo, l'Auditori de Girona, l'Auditori de Banyoles, l'Auditori Espai Ter de Torroella de Montgrí, la Sala La Mirona, i festivals com el Black Music Festival, l'Emergent, el Festival de Campllong, el Festival Ítaca, entre molts d'altres. A més, també ha col·laborat amb artistes com Llibert Fortuny, The Sey Sisters, Raynald Colom, David Mauricio, Nito Figueras, Paula Grande i Víctor Branch. Per últim, Les Karamba han acomiadat aquesta edició del Black Music Pícnic amb un espectacle que és una barreja multicultural entre Veneçuela, Cuba, Espanya i Argentina: fusió de son, txa-txa-txa, salsa, timba, rap i música urbana. La banda es va fundar l'any 2018 a Barcelona a partir de sis històries de vida: migracions, herències musicals i maternitats amb la intenció de perseguir somnis i reivindicar el paper de la dona i el compromís amb la música.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid