Comunicació

comunicació

Un treball sobre Chantal Akerman guanya el Premi CAC a la investigació sobre comunicació audiovisual

L’autora, Ariadna Moreno, ha recollit el guardó en un acte celebrat a la Universitat Rovira i Virgili

El segon premi ha estat per a Roger Sabà, per ‘El capacitisme en els mitjans de comunicació’

El Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) ha atorgat el primer premi de la 35a edició dels Premis CAC a la investigació sobre comunicació audiovisual a Ariadna Moreno Pellejero, pel treball La forma-ritual del cine de Chantal Akerman: Hacia un espectador encarnado. L’estudi analitza les aportacions estètiques de la cineasta belga Chantal Akerman (1950-2015) per tractar d’esbrinar de quina manera els motius visuals i narratius de les seves pel·lícules activen unes reflexions determinades en les persones espectadores. Akerman va dirigir als 25 anys el film Jeanne Dielman, 23 Quai du Commerce, 1080 Bruxelles, la millor pel·lícula de la història del cinema, segons la llista elaborada per la prestigiosa revista Sight & Sound.

El segon premi ha estat concedir a Roger Sabà Riera pel treball El capacitisme en els mitjans de comunicació: La percepció sobre les representacions socials del capacitisme per part de les persones amb diversitat funcional d’entre 20 i 45 anys a Catalunya. El treball analitza el paper dels mitjans de comunicació en la discriminació, invisibilització i estigmatització de les persones amb diversitat funcional. En la 35 edició s’han presentat 18 treballs de recerca: 11 tesis doctorals, 5 treballs de fi de màster, un treball de fi de grau i un treball de recerca específic.

Acte a Tarragona

Els Premis CAC han estat lliurats avui en un acte que ha tingut lloc a la Universitat Rovira i Virgili (URV), de Tarragona. En l’acte hi han assistit el conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal; el president del CAC, Xevi Xirgo; la vicepresidenta del CAC i responsable de l’àmbit de recerca, Rosa Maria Molló; l’alcalde de Tarragona i vicepresident de la Diputació, Rubén Viñuales; el rector de la URV, Josep Pallarès; el degà de la Facultat de Lletres de la URV, Antoni Nomdedeu, i la directora del Departament d’Estudis de Comunicació de la URV, Núria Araüna. És el segon cop, en 35 anys, que el lliurament de premis té lloc fora de la ciutat de Barcelona i la iniciativa té com a objectius apropar els premis a l’àmbit universitari a tot el territori de Catalunya i connectar amb les noves generacions d’investigadors. En concret, s’ha elegit la URV perquè enguany se celebren els 15 anys dels estudis de Comunicació en aquesta universitat i perquè Núria Araüna va ser guanyadora del segon premi en la 27 edició dels Premis. A més, la URV compta, des del 2008, amb el Grup de Recerca en Comunicació Asterisc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

L’alt i constant mestratge de Mercè Vidal

Paola Cortellesi
Cineasta i actriu

“Els italians portem el neorealisme a l’ADN”

Barcelona
cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA