Música

GIRONA / PERPINYÀ

Convocatòria de residències musicals de La Marfà i Flashback de Perpinyà

La Marfà-Centre de Creació Musical de Girona i el centre cultural Flashback de Perpinyà fan una crida a la participació d’artistes en la nova convocatòria artística de residències musicals creuades Ganta 7. Es tracta d’una reedició de la col·laboració iniciada el 2022 entre els dos equipaments, que consisteix en l’acollida de dos artistes de banda i banda de la frontera per portar a terme una residència de creació i una actuació que es presentarà tant a Girona com a Perpinyà.

Aquest projecte, que s’estendrà de maig a desembre de 2024, ofereix una oportunitat d’intercanvi entre músics i compositors dels dos costats de la frontera catalana per tal de fomentar la recerca i la creació musical actual. La iniciativa, segons explica l’Ajuntament de Girona en un comunicat, vol fer possible la difusió d’obres musicals creades utilitzant les noves tecnologies i que actualment tenen poca presencia en l’espai transfronterer.

La convocatòria artística per tal de seleccionar els dos artistes estarà oberta fins al 28 d’abril i s’adreça a músics i compositors de totes les edats residents a Catalunya o la regió francesa d’Occitània que treballin en l’àmbit de la música electroacústica en tots els seus gèneres i que vulguin donar-se a conèixer i potenciar la seva trajectòria participant en un esdeveniment comissariat de manera professional.

Els artistes seleccionats compondran una peça original de 20 a 25 minuts que serà creada a les instal·lacions de Flashback a Perpinyà, per part del compositor català, i a La Marfà per part del creador occità, durant una residència de deu dies. Els dos equips també proposaran als artistes seleccionats conduir una classe magistral o activitat formativa de dues hores adreçada a escoles, estudiants universitaris o a un públic més ampli.

Quan hagi finalitzat l’estada de residència, cada centre cultural acollirà un concert de 35 minuts amb el seleccionats, tant a Perpinyà com a Girona. Aquests concerts tindran lloc el dijous 21 novembre de 2024 a la sala El Mediator de Perpinyà, en el marc del Festival Aujourd’hui Musiques, i el dijous 12 desembre 2024 a La Marfà de Girona, dins la programació del cicle ‘El Generador’ que organitza l’Associació Ameba.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona