Art

Art

El mes de març és blau, el del pintor i paisatgista Ignasi Esteve

La Fundació Valvi enceta demà un seguit d’exposicions que tenen com a punt en comú l’obra de l’artista gironí

La Casa de cultura, la Fundació Fita i el Museu d’Art acolliran altres mostres al llarg del mes i La Mercè i els Jardins de la Devesa seran intervenguts artísticament per Esteve

L’artista Ignasi Esteve (Girona, 1963) és el protagonista d’un mes de març avocat al seu pinzell. L’obra d’aquest pintor i paisatgista brollarà a partir de l’exposició que la Fundació Valvi inaugurarà demà en el marc d’un conjunt d’exposicions a diferents espais de la ciutat sota un títol genèric: Des del primer blau..., un color que l’artista ha utilitzat preferentment des dels inicis de la seva carrera.

La presentació de tot aquest cicle expositiu serà a càrrec de Josep Pujol, demà a les 19.30 h en l’acte inaugural de l’exposició que porta per títol Molses i balmes. Paisatge. L’artista ja va exposar a la Valvi l’any 2012, quan aleshores va formar un duet artístic amb Mercè Ibarz, titulada Provinences, on el blau hi era present en uns grans biombos que, representant un fons submarí i la figura masculina, embolcallaven les petites escultures teixides d’Ibarz.

A partir d’aquí el reguitzell d’exposicions que es podran veure a la ciutat començarà per la Casa de Cultura i la Fundació Fita, on a partir del 14 de març oferiran, respectivament, Els mapes de pell. Pintura –representada per teles de gran format amb la figura humana representada i evocada en escenaris onírics pintats des dels anys vuitanta– i Les imitacions. Retrats. Més tard, ja al Museu d’Art de Girona s’inaugurarà El retrobament. Pintura, una escenografia pictòrica que reuneix de bell nou, després d’una centúria, tres seients antics d’un joc de quatre, que havien quedat dispersos.

Com a actes relacionats, se’n faran intervencions al Centre Cultural de la Mercè –l’arranjament d’un pati– i Jardins de la Devesa –al roser i l’hivernacle–; també se celebrarà una jornada a l’Espai Cràter d’Olot al voltant d’El paisatge i el color. L’artista també ha organitzat una visita al seu taller de Can Gustà, a Bàscara.

Ignasi Esteve Bosch (Girona, 1963) és un pintor i paisatgista català. Des de la llicenciatura en Belles Arts, el 1986, també desenvolupa tasques docents, primer a l’Estudi d’Art Fita i més tard, a l’Escola de la Dona de la Diputació de Barcelona. Ha participat en nombroses exposicions, individuals i col·lectives, nacionals i internacionals. Com a dissenyador de jardins i del paisatge, després d’obtenir el Màster d’Arquitectura del Paisatge (UPC, 2004), ha dissenyat el paisatge del Molí del Mig de Torroella de Montgrí, els patis de la Facultat de Dret de la Universitat de Girona i el paratge dels Desmais prop de l’estany de Banyoles, entre d’altres. Els seus colors blaus i taronges són molt característics. Té el seu taller a Can Gustà, un casal noble del segle XIX situat a Bàscara. L’Ajuntament de Girona li té obra adquirida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència