Cinema

animació

La 28a edició d’Animac engega motors

La 28a edició d’Animac, la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya, ha fet públic avui el llistat de produccions seleccionades per formar part de les seccions oficials del certamen: Secció Oficial Curts, Futur Talent, Petit Animac i Animac Talent.cat, que es projectaran a Lleida del 15 al 18 de febrer i, en línia i a través de Filmin, del 22 de febrer al 3 de març, informa ACN.

A Kind of Testament (França, 2023), del director Stephen Vuillemin, que es podrà veure en la secció Curts 5 White Cube, està inclòs a la shortlist dels Oscar en la categoria de millor curt d’animació. També To Bird or Not to Bird, de Martín Romero, nominat als premis Goya d’enguany.

Les seccions oficials d’Animac estan dedicades especialment al curtmetratge, l’ànima de la Mostra, ja que permet expressar una visió i un segell més personal i la màxima experimentació en la cerca de nous llenguatges, estètiques i tècniques.

A Kind of Testament narra la història d’una jove que es troba amb animacions a Internet que s’han creat a partir de fotografies privades seves. To Bird or Not to Bird es podrà veure a Curts 3, i el curtmetratge Drijf (Bèlgica 2023), de Levi Stoops, guanyador de Cristal d’Annecy al millor curt d’animació, es projectarà a la sessió Curts 4. També destaca D’une peinture... à l’autre (Suïssa, França, 2023), del director suís Georges Schwizgebel, Premi Honorífic d’Animac 2022.

Animac tindrà com a temàtica la diversitat del cinema animat sota el lema Diversity. Aquest serà el leitmotiv de la programació i també es faran tallers amb Down Lleida i un altre sobre identitats LGTBIQ+.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid