Cinema

CINEMA

Mor l’actor britànic Tom Wilkinson, conegut per ‘Full Monty’ i ‘Shakespeare in Love’

Tenia 75 anys i havia estat nominat en dues ocasions a l’Oscar, per ‘A l’habitació’ i per ‘Michael Clayton’

El conegut actor britànic Tom Wilkinson, popular pels seus papers a Full Monty, Shakespeare in Love o Michael Clayton –film pel qual va obtenir una de les seves dues nominacions a l’Oscar; l’altra va ser per A l’habitació– ha mort avui als 75 anys, segons ha informat la seva família i ha difós l’agència Efe. Format a la Royal Academy of Dramatic Art, Wilkinson va iniciar a mitjan anys setanta una extensa carrera de gairebé mig segle en el cinema i la televisió, i en les últimes dècades es va convertir en un rostre familiar com a secundari de luxe en moltes grans produccions de Hollywood, com ara Batman Begins i Misión imposible: protocolo fantasma, tot i que paral·lelament va mantenir la seva vinculació al teatre i la televisió. No va aconseguir l’Oscar, però sí altres reconeixements com ara un Globus d’Or, per la minisèrie John Adams; un BAFTA per Full Monty i dos premis del Sindicat d’Actors, per aquesta última i per Shakespeare in Love, dues de les pel·lícules britàniques que van tenir més èxit internacional en els anys noranta i que van consolidar la carrera de Wilkinson. Un dels seus últims papers de més èxit va ser el del sacerdot Richard Moore a la pel·lícula L’exorcisme d’Emily Rose.

“La família de Tom Wilkinson anuncia amb gran tristesa que va morir sobtadament a casa seva el 30 de desembre. La seva dona i la seva família estaven amb ell”, indica el comunicat emès pel seu agent, en el qual també demana que es respecti la privacitat de la família en aquests moments difícils.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia