Arquitectura

ARQUITECTURA

Impulsen el centre de recerca d’arquitectura i paisatge a la Vall de Bianya

El Govern ha concedit una subvenció al despatx olotí perquè tiri endavant el projecte

El Govern ha concedit una subvenció al despatx olotí RCR per impulsar el seu centre de recerca d’arquitectura i paisatge a la Vall de Bianya, segons recull l’Agència Catalana de Notícies (ACN). A través del Departament de Cultura, la Generalitat atorgarà 950.000 euros a l’estudi olotí -guanyador del Premi Pritzker- perquè tiri endavant el projecte. Aquesta quantitat es farà efectiva entre aquest any i el 2025.

El centre se situarà a la finca La Vila i la voluntat dels seus artífexs és que la investigació que s’hi faci tingui una interacció contínua amb l’entorn. El projecte inclou actuacions singulars, com estances temporals associades a l’aigua, l’aire i la terra o edificacions lleugeres vinculades amb l’entorn, com el pavelló de paper, amb fusta vinguda del Japó.

El projecte impulsat per la Fundació RCR Bunka i RCR Lab·A vol crear un lloc únic de pensament, exploració i experiència de l’espai, entenent-lo des d’una visió transdisciplinària de l’arquitectura. Serà un centre de creativitat transversal i compartida, obert a tothom, que se situarà a la finca de la Vall de Bianya que l’estudi olotí va adquirir el 2017, i que abasta 135 hectàrees de muntanya, boscos i prats.

La voluntat d’RCR, els primers catalans a guanyar el Pritzker (considerat el Nobel de l’arquitectura), és que aquest centre esdevingui un lloc de referència internacional de pensament, reflexió, recerca i vivència, així com un centre de generació de talent, de creació de sinergies i de laboratori de vivències, que porti a l’engendrament de noves relacions i comportaments.

La iniciativa parteix del projecte de La Vila, que els arquitectes van arrencar fa anys, i al qual ara se li vol donar un impuls per transformar-lo en un centre de creació multidisciplinari. El projecte inclou actuacions singulars, com ara estances temporals associades a l’aigua, l’aire i la terra o edificacions lleugeres vinculades amb l’entorn (com el pavelló de paper, que es farà amb fusta vinguda del Japó).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA