Cultura

"Ací volem TVC"

Després que el govern valencià precintés el passat 9 de desembre el repetidor de TV3 de la Carrasqueta que emetia per a Alacant i Elx, ara l’amenaça plana sobre els reemissors del Bartolo i el Montdúver. El govern de Camps ja ha demanat permís al jutge per segellar-los sense avisar prèviament l’entitat propietària d’aquests, Acció Cultural del País Valencià (ACPV) per evitar així concentracions en aquestes instal·lacions.

Precisament per evitar els tancaments, ahir centenars de persones es van manifestar a Castelló i Gandia. Tots els partits polítics excepte el PP van donar suport a aquestes marxes convocades per ACPV.

Barbaritat valenciana
La manifestació de la capital de la Plana, que segons l’organització va comptar amb 3.000 assistents, s’obria amb una pancarta en la qual es podia llegir Barbaritat Valenciana. Als crits de “llibertat d’expressió” hi van desfilar a més de representants del PSPV-PSOE, Bloc Nacionalista Valencià, Esquerra Unida i Esquerra Republicana, representants de sindicats valencians i el secretari general d’ACPV, Eliseu Climent. Aquest, a l’hora dels parlaments, va assegurar que “podem perdre la batalla –en al·lusió al tancament de la Carrasqueta– però no la guerra”.

Paral·lelament, a la capital de la Safor, malgrat la incessant pluja, unes 300 persones es van manifestar rere la pancarta Volem TV3, C33, 3/24 i 300. Per la llibertat d’expressió.

D’altra banda, ACPV va recórrer ahir el tancament del repetidor de TV3 de la Carrasqueta, perquè considera que la Generalitat Valenciana va sobrepassar el permís judicial. L’advocada de l’entitat, Mercè Teodoro, addueix que el jutge només va autoritzar a tancar i precintar els equips d’emissió de TV3, mentre que la Generalitat, a més, va desmuntar-los. Per això, demana la nul·litat de l’actuació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona