Llibres

commemoració

Novembre, mes de Miquel Martí i Pol

Des del 2006, les Jornades Miquel Martí i Pol són un seguit d’activitats que tenen lloc anualment per recordar la figura del poeta i impulsar el coneixement de la seva obra. Es fan al llarg de tot el mes de novembre perquè va morir l’11 de novembre del 2003. Els actes poden ser festius i populars, culturals destinats a descobrir la figura de l’autor, acadèmics i també actes que fomenten la creació literària i cultural contemporània.

Aquest cap de setmana és especialment intens perquè, a més, coincideix amb el 20è aniversari de la mort del poeta.

Avui, a les 12 h, a la Biblioteca Lambert Mata de Ripoll, Jordi Berenguer Queraltó farà la xerrada titulada La solitud i la llibertat en l’obra de Miquel Martí i Pol. A les 11 h, a la Fundació Miquel Martí i Pol de Roda de Ter, tindrà lloc l’espectacle de titelles per als més petits Pedra pedreta, a càrrec de Cacauet Teatre. A les 19 h, als Safareigs de Porrera, actuarà Carles Dénia, guanyador del 15è Premi Miquel Martí i Pol a la millor poesia musicada.

Finalment, a les 20 h, al Teatre Eliseu de Roda de Ter, es podrà veure l’espectacle de música i poesia L’argelaga del desig, amb Sònia Moya, Lu Rois i Santi Careta.

Demà, a les 9.45 h, al cementiri de Roda de Ter, tindrà lloc l’acte d’homenatge amb la lectura de poemes, a càrrec de Jordi Martí Grau i dels familiars del poeta Jordi Martí i Roger Martí. També es farà una ofrena floral a Miquel Martí i Pol i a l’escriptor Emili Teixidor.

A partir de les 11 h, al Teatre Eliseu de Roda de Ter, presentat per Xavier Graset, tindrà lloc l’acte de lliurament de premis com ara el 39è Premi de Poesia Miquel Martí i Pol, el 7è Premi d’Il·lustració de Poemes, i, entre d’altres, la primera beca de creació i residència Estiu a La Fàbrica.

En els propers dies hi haurà actes com ara la conferència Miquel Martí i Pol. La poètica de la claredat, a càrrec de Jordi Larios; la taula rodona La poesia de Miquel Martí i Pol: estudi, edició, difusió, amb Jordi Cornudella, Jordi Berenguer i Marta López, i La qüestió de Déu en la poesia primerenca de Miquel Martí i Pol, amb Francesc Torralba.

Es pot consultar el programa complet en aquest web



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA