Cinema

guardó

‘El mestre que va prometre el mar’ és premiada al Festival Cinema per Dones

És distingida com a millor producció estatal del certamen celebrat a Madrid

Patricia Font ha dirigit aquest film inspirat en un mestre català afusellat pels franquistes en un poble de Burgos

El mestre que va prometre el mar, pel·lícula dirigida per la cineasta catalana Patrícia Font, ha guanyat el premi a la Millor Pel·lícula Espanyola al Festival Cinema per Dones Madrid 2023. How to have sex, de la britànica Molly Manning Walker, i s’ha emportat el principal guardó del certamen, el de millor llargmetratge.

Protagonitzada per Enric Auquer i Laia Costa, està basada en el llibre Desenterrant el silenci: Antoni Benaiges, el mestre que va prometre el mar, de Francesc Escribano. Ret homenatge al mestre Antoni Benaiges, fill de Mont-roig del Camp, que abans d’esclatar la Guerra Civil va ser destinat a l’escola de Bañuelos de Bureba, a Burgos. Va practicar un mètode pioner, basat en referents de la renovació pedagògica com Célestin Freinet o Maria Montessori, i va divulgar ideals progressistes i republicans. Amb el triomf del cop d’estat franquista a Burgos, Benaiges va ser empresonat i afusellat. La cinta es va estrenar a la Setmana Internacional de Cinema de Valladolid i va inaugurar el Festival Most de Vilafranca del Penedès. Arribarà als cinemes el proper 10 de novembre.

La pel·lícula transcorre en dues èpoques: l’actualitat, en què la néta d’Antoni Benaiges (Laia Costa) busca les restes del seu avi, i les vivències del mestre (interpretat per Enric Auquer) a l’època de la Segona República i la Guerra Civil. El jurat ha decidit concedir-li el màxim guardó “per reunir molts elements significatius: inspiració, força, ensenyaments i un repartiment magnífic”, segons recull l’agència ACN. “La pel·lícula és una reflexió de l’important que és no oblidar i seguir donant veu a aquells que no van poder tenir-la”, ha afegit.

Rodada majoritàriament en castellà, amb una part en català, El mestre que va prometre el mar és una producció de Minoria Absoluta, Lastor Media, Filmax i Mestre Films AIE, que compta amb la participació de RTVE, Movistar+ i TV3.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Safont
Periodista i escriptor

“Els polítics tenen pànic de semblar massa intel·lectuals”

Barcelona
festival

Un segon maig amb la força de la paraula

barcelona
la crònica

Tyets: gran victòria i nou disc per al 2025

GIRONA
saló

Comic Barcelona tanca portes amb més de 110.000 visitants

barcelona
Necrològica

Mor l’actor Bernard Hill, el capità del ‘Titanic’ i el rei Théoden de Rohan

barcelona
Xavier Aliaga
Novel·lista

“Necessito passar-ho bé quan escric, provar coses”

Barcelona
LA CRÒNICA

Rebobinar és de nostàlgics

SANT GREGORI
Música

Madonna fa ballar un milió i mig de persones a Copacabana

rio de janeiro
arts escèniques i música

El Límbic atrau 21.000 persones a Santa Coloma de Gramenet

barcelona