Cinema

cinema

El Meu Primer Festival ofereix 102 films per a nens

La 16a edició se celebra entre el 4 i el 19 de novembre a Barcelona, Madrid i diversos municipis catalans

‘Robot dreams’, premi del Públic a Sitges, es projecta al certamen, adreçat a un públic de 2 a 12 anys

Els nens i les nenes de 2 a 12 anys podran gaudir de 102 pel·lícules provinents de més de 20 països diferents a la 16a edició d’El Meu Primer Festival, que s’inaugura aquest dissabte. El festival comptarà fins al 19 de novembre amb 55 projeccions familiars i 47 escolars repartides entre les seus principals de Barcelona i Madrid i en d’altres municipis com Matadepera, L’Hospitalet de Llobregat o La Garriga, a les denominades sessions en gira. Les projeccions són en versió doblada al català, sense diàlegs o amb subtítols en català. Consulteu cada sessió a la programació .

Robot dreams, pel·lícula animada dirigida per Pablo Berger que homenatja la ciutat de Nova York, participarà a la secció competitiva de llargmetratges d’El Meu Primer Festival. De la programació d’enguany també destaca un homenatge a l’estudi d’animació Aardman en el 30è aniversari del mític episodi Wallace y Gromit: Los pantalones equivocados.

Justament l’stop-motion, la tècnica que va ajudar a popularitzar Aardman, és la utilitzada en dos llargmetratges a concurs: Tony, Shelly i la llanterna màgica i Tres lladres i un lleó. Nina i el Secret de l’Eriço, un llargmetratge d’il·lustracions fetes a mà; Chicken for Linda, una pel·lícula aplaudida en nombrosos festivals internacionals gràcies a la seva espectacular animació i color, i Sirocco i el Regne dels Vents, una aventura en un món ple d’éssers meravellosos, completen la programació de la secció de llargmetratges a competició.

La mostra continua recolzant el curt com el format ideal per al públic infantil a través de la seva secció competitiva, que està dividida en tres categories: +2 anys, +4 anys i +7 anys. Entre els curts d’aquesta edició trobem la pel·lícula Entre dues germanes d’Anne-Sophie Gousset i Clément Céard, premiada pel jurat a Annecy; Mama bateria, un film d’stop-motion realitzat pel coreà Jeon Seungbae, o el multipremiat curt argentí La calesita, d’Augusto Schillaci.

El Meu Primer Festival continua fidel a l’esperit participatiu, tot situant el petit espectador al centre de l’experiència amb votacions del públic, un jurat mixt amb infants i professionals, tallers, concursos i cinefòrums.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Safont
Periodista i escriptor

“Els polítics tenen pànic de semblar massa intel·lectuals”

Barcelona
festival

Un segon maig amb la força de la paraula

barcelona
la crònica

Tyets: gran victòria i nou disc per al 2025

GIRONA
saló

Comic Barcelona tanca portes amb més de 110.000 visitants

barcelona
Necrològica

Mor l’actor Bernard Hill, el capità del ‘Titanic’ i el rei Théoden de Rohan

barcelona
Xavier Aliaga
Novel·lista

“Necessito passar-ho bé quan escric, provar coses”

Barcelona
LA CRÒNICA

Rebobinar és de nostàlgics

SANT GREGORI
Música

Madonna fa ballar un milió i mig de persones a Copacabana

rio de janeiro
arts escèniques i música

El Límbic atrau 21.000 persones a Santa Coloma de Gramenet

barcelona