Arquitectura

CULTURA

Mor Agustí Obiol, el gran arquitecte d’estructures de Barcelona

Tenia 70 anys i va participar en el disseny d’edificis com la Torre Agbar, Les Arenes i la Torre Arts

El reconegut arquitecte Agustí Obiol i Sánchez (Vinaròs, 1953), especialista en estructures, va morir ahir als 70 anys. Tot i que va començar la seva trajectòria com a professor titular a València el 1983 es va traslladar a Barcelona, ciutat on ha deixat la seva empremta en edificis de gran rellevància en el paisatge urbà.

Entre d’altres, porten la marca d’Obiol edificis com la Torre Arts o la Torre Agbar, però també altres estructures de gran complexitat, com la de Les Arenes o l’Hotel Hesperia Tower, aquesta última a l’Hospitalet. Va treballar al costat de professionals de prestigi mundial, com ara Jean Bouvell i Richard Rogers i abans dels Jocs Olímpics va col·laborar en el disseny del pavelló olímpic de Barcelona. Fora de Catalunya també va intervenir en el disseny del Parque del Oeste de Múrcia, el pavelló de la Copa Amèrica de València i la Mercury Tower de Madrid.

En el seu full de serveis també s’hi troben altres edificis coneguts de la ciutat, com el Centre de Convencions Internacionals, l’Edifici del Fòrum de les Cultures i la Ciutat de la Justícia. Va ser guardonat amb el Premi Nacional d’Arquitectura el 1999 i el Premi Internacional d’Arquitectura Contemporània Mies van der Rohe el 2006.

Obiol es va llicenciar i doctorar en arquitectura a la Universitat Politècnica de Catalunya el 1977. Posteriorment va obtenir la càtedra en estructures. En aquell moment va ser el professor titulat més jove en aconseguir-la a l’Escola Superior d’Arquitectura de Barcelona. Obiol va fundar el despatx d’arquitectura Boma, especialitzat en el càlcul d’estructures, que actualment es troba integrat en l’empresa Socotec.

Els experts sempre van destacar la seva capacitat per integrar la enginyeria estructural i l’arquitectura i el consideren una figura clau en el desenvolupament d’aquesta especialitat a Catalunya ja que molts dels seus alumnes a la universitat han seguit el seu camí.

L’equip directiu de la Universitat Politècnica de Catalunya ha expressat el condol de l’entitat, en nom de tota la comunitat de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona, als familiars i amics de l’arquitecte, gran admirador d’Enric Miralles. El reconeixement internacional d’Obiol sobre de les estructures el va portar a participar en els principals congressos mundials de l’especialitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA