Cinema

Festival de cinema

El Festival de Cinema Indígena aborda l’emergència climàtica

L’IndiFest, el Festival de Cinema Indígena de Barcelona, arrenca avui amb una programació que posa especial èmfasi en l’emergència climàtica, però que també abordarà temes com ara la diversitat ancestral, LGTBIQ+ i la lluita contra el colonialisme. El documental We are guardians, sobre la lluita dels pobles indígenes contra la desforestació, l’abús en l’extracció de recursos i la destrucció de l’Amazones, inaugura avui el festival, que s’allargarà fins al 22 d’octubre als cinemes Girona de Barcelona i a diferents espais autogestionats de la ciutat i de Catalunya, en poblacions com ara Cerdanyola i Terrassa.

L’edició d’enguany inclourà la presència de dues convidades internacionals: Nelly Kuiru, cineasta i activista indígena en la defensa de l’Amazones, i Melvin Picón, guatemalenc expert en medi ambient i drets indígenes. “Volem mostrar un cinema que no coneixem i reivindicar l’autorepresentació dels pobles indígenes”, explica la responsable del festival, Elisenda Triadó. Amb 16 edicions al darrere, l’IndiFest s’ha convertit en un espai cultural i descentralitzat dedicat a la defensa de la lluita dels pobles indígenes, els seus drets i les seves expressions culturals. El festival, que a més de projeccions també programa taules rodones, col·loquis i altres activitats, està impulsat per alterNativa Intercanvi amb Pobles Indígenes, entitat que promou, protegeix i defensa els drets dels pobles indígenes, i per Clacpi, Coordinadora Llatinoamericana de Cine i Comunicació dels Pobles Indígenes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cultura

Mor l’estatunidenc Duane Eddy, ‘el rei de la guitarra twang’

ARTS EN VIU

Terrats en Cultura concentra les activitats culturals de capvespre

BARCELONA
cinema

Meryl Streep rebrà la Palma d’Or d’Honor al Festival de Canes

Barcelona
ARTS EN VIU

El Lliure celebra ‘Thauma’, un poema escènic que desborda la creació

BARCELONA
Cultura

Mor la pianista japonesa Ingrid Fujiko Hemming

música

L’Auditori indaga en la relació de l’ésser humà amb la natura

Barcelona
Cultura

Joan Colomo i la Ludwig Band, al cartell del Festival EnCanta de Roda de Ter

Roda de Ter
música

Festival Eufònic, arts sonores i visuals, oli i clementines

Barcelona
arquitectura

Arriben les (set) Setmanes d’Arquitectura

Barcelona