Cultura popular

Diades de tots colors

La jornada de la Mercè històrica veu el 2d9fm dels Minyons i el pd8fm de la Joves de Valls; la de Santa Tecla, el 2d9fm carregat de la Jove; la Mercè de les colles locals, castells de 7 i de 8, i Reus, el primer pd6 de la història dels Moixiganguers

Cap de setmana d’intensa activitat castellera. Les mirades se centraven a Tarragona i Barcelona, amb Santa Tecla i la Mercè històrica, però també passaven per Reus, Vilafranca i la Mercè de colles locals.

Manilles a Barcelona

Barcelona va acollir dissabte la Mercè històrica amb els Minyons de Terrassa i la Colla Joves Xiquets de Valls, que van regalar manilles. Els Minyons van començar descarregant un treballat quatre de nou amb folre i, en segona ronda, va arribar el gamma extra, el dos de nou amb folre i manilles. En tercera ronda van carregar el tres de nou amb folre, del qual feia 11 anys que no queien.

Per la seva banda, els de Valls van signar la tripleta màgica, amb el tres i quatre de nou amb folre i el cinc de vuit, i un gran moment va ser quan van descarregar el pilar de vuit amb folre i manilles a la plaça Sant Jaume, el primer espadat de vuit pisos d’una colla de Valls a Barcelona.

Santa Tecla

Tarragona va viure també dissabte la diada de Santa Tecla, llarga i amb molts peus desmuntats. La Colla Jove de Tarragona tenia clar que volia tornar a completar el dos de nou amb folre i manilles que feia una setmana havia descarregat, però no va poder ser i va quedar en carregat. Va completar la seva actuació amb el tres i quatre de nou amb folre i, en la ronda de pilars, gran celebració perquè van poder recuperar el pilar de sis que no feien des del 2019. Per la seva banda, diada agredolça per als Xiquets, que van deixar en intent desmuntat el tres de nou amb folre i només van poder carregar el quatre de nou amb folre, i van tancar un dels seus dies més importants amb el tres de vuit.

Els de Sant Pere i Sant Pau es van anotar la clàssica de vuit i els Xiquets del Serrallo, el cinc de set, el primer set de set i un intent de dos de set.

Igualada fa història

Diada també destacada dissabte a Reus, on els Moixiganguers d’Igualada van descarregar el primer pilar de sis de la seva història, a banda de recuperar el primer cinc de vuit de l’any i descarregar també la torre de vuit amb folre i el set de vuit.

Barcelona i les locals

Finalment cal destacar també la diada de diumenge, amb la Mercè en què actuaven les vuit colles locals. La jornada va ser tranquil·la, amb alguns castells de vuit però sobretot de set i també de sis.

Cal destacar la clàssica de vuit dels Castellers de Barcelona amb el tres i quatre de vuit i el dos de set; els Castellers de la Vila de Gràcia, amb l’intent de tres de vuit, el cinc de set, el quatre de vuit i el set de set; els Castellers de Sants, amb el quatre de vuit, el tres de vuit i el cinc de set, i castells de sis i de set dels Castellers de la Sagrada Família, els Castellers del Poble-sec, la Jove de Barcelona, els Castellers de Sarrià i la Colla Castellera de l’Esquerra de l’Eixample. Cap de setmana, doncs, de diades de tots els colors i per a tots els gustos.

Diumenge

Vilafranca

Castellers de Vilafranca

3/9f, 4/9f, p/6

Moixigangers d’Igualada

t/8f, 5/8, 4/8,p/6



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència