Cinema

Cultura

Billy Miller, actor de ‘General Hospital’ i ‘The young and the restless’

Guardonat en tres ocasions amb el premi Emmy a millor actor en una sèrie dramàtica

L’actor estatunidenc Billy Miller va morir divendres, dia 15, a l’edat de 43 anys, segons va informar el portal TMZ. Tot i que no hi ha una causa oficial de la mort, l’actor tenia des de fa anys una paràlisi supranuclear progressiva (PSP), un trastorn del cervell que ocasiona greus problemes amb el control de la forma de caminar i l’equilibri.

Miller, nascut a Oklahoma l’any 1979, va començar la seva reeixida carrera televisiva apareixent en diversos anuncis publicitaris, fins que l’any 2006 va participar per primera vegada en un capítol de la segona temporada de la sèrie CSI: New York. L’agost del 2007 li va arribar un dels papers més rellevants de la seva carrera, el de Richie Novak, bàrman de la famosa i duradora sèrie All my children (1970-2011). Gràcies a la seva bona actuació, l’any següent l’actor va fer un pas més i va fitxar per la sèrie The Young and the Restless, en què va donar vida a Billy Abbott, un dels personatges principals. Durant sis anys va participar en més de 700 episodis. Aquest protagonisme el va dur a fer-se conegut entre la societat americana. Va anar participant en més sèries, com ara Ringer,Major crimes o Suits, i també en alguna pel·lícula com American sniper, dirigida per Clint Eastwood i protagonitzada per Bradley Cooper. L’any 2015 va encarnar el personatge de Jason Morgan a la sèrie General Hospital, una sèrie emesa per la cadena televisiva ABC i que s’emet des de l’any 1963. L’actor va rodar 247 episodis fins a la seva sortida l’any 2019.

Al llarg de la seva carrera va guanyar tres premis Emmy (2010, 2013 i 2014) i va estar nominat en tres ocasions més. Totes pel seu paper a The young and the restless.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]
Música

Empúries acull un concert de músics exiliats

L’Escala
cultura

L’Arxiu Lafuente de Santander compra la col·lecció d’objectes culinaris d'Antoni Miralda

barcelona
FESTIVAL DE CANES

Jonás Trueba aposta per l’amor

canes
arts escèniques

Catorze finalistes catalans als Max, amb una gala dedicada a Guimerà

barcelona
GIRONA

Unes 700 persones assisteixen al Pati Cultural 2024

GIRONA
patrimoni

Manresa restaura l’escultura dedicada a Josep Anselm Clavé

Manresa
Música

L’Embassa’t atrau 7.600 persones, una xifra rècord pel festival

Sabadell

Identificat el patrimoni natural i arquitectònic a protegir

Polinyà
CINEMA

Audiard enlluerna Canes amb un musical ‘queer’

CANES