Cinema

Festival de cinema

La Mostra de Venècia arrenca avui sense estrelles i amb grans directors

Hollywood ha aprofitat tradicionalment la Mostra de Venècia, que comença avui, per presentar les seves estrenes de la tardor amb un gran desplegament d’estrelles. L’obertura del festival a les grans plataformes de streaming ha reforçat encara més aquest paper. La 80a edició, però, es veurà afectada per la vaga d’actors de Hollywood. A més de parar els rodatges, els intèrprets no participen en la promoció, i n’hi ha un bon grapat que presenten pel·lícules a Venècia, però no aniran a presentar-les. Carey Mulligan, Michael Fassbender, Tilda Swinton, Emma Stone, Mark Ruffalo, Benedict Cumberbatch i Penélope Cruz són algunes de les estrelles que no han confirmat assistència a la Mostra, segons han explicat a Efe fonts de l’organització. Sí que hi aniran, en canvi, actors com ara Adam Driver, Jessica Chastain i Mads Mikkelsen.

Per contra, la llista de directors que hi presenten pel·lícules és ben lluïda i compensarà en part tantes absències. El cineasta català J.A. Bayona clausurarà la 80a edició de la Mostra de Venècia amb La sociedad de la nieve, una producció de Netflix que recrea el tràgic accident d’un avió uruguaià als Andes l’any 1972. És la primera vegada que una producció estatal tanca aquest festival. També s’hi presentaran pel·lícules dirigides per grans cineastes com ara David Fincher, Sofia Coppola, Wes Anderson, Bradley Cooper, Woody Allen, Richard Linklater, Pablo Larraín i Michael Mann.

El festival inclourà altres produccions importants de Netflix com ara Maestro, film biogràfic dirigit per Bradley Cooper sobre el gran músic Leonard Bernstein; el thriller The killer, dirigit per David Fincher i protagonitzat per Michael Fassbender i Tilda Swinton; Hit man, de Richard Linklater, i el migmetratge The wonderful story of Henry Sugar, en què Wes Anderson adapta històries de Roald Dahl. Venècia també acollirà Ferrari, producció dirigida per Michael Mann que retrata la figura d’Enzo Ferrari, amb Adam Driver i Penélope Cruz, i Poor things, en què Yorgos Lanthimos porta a la gran pantalla la novel·la d’Alasdair Gray amb Emma Stone, Mark Ruffalo i Willem Dafoe.

Dos títols de Mollà

L’actor català Jordi Mollà participarà en la Mostra amb dues pel·lícules: un projecte experimental fora de competició titulat Aggro Dr1ft, dirigit per Harmony Korine, i, en la secció paral·lela Orizzonti Extra, Pet shop days, d’Olmo Schnabel. El realitzador francès Quentin Dupieux presentarà la pel·lícula Daaaaaali, protagonitzada pel pintor empordanès.

La secció oficial competitiva inclou els esmentats títols de Fincher, Cooper, Mann i Lanthimos. Lluitaran pel Lleó d’Or amb una selecció que inclou, entre d’altres, Priscilla, de Sofia Coppola; Dogman, de Luc Besson; The beast, de Bertrand Bonello; Io capitano, de Matteo Garrone; El conde, de Pablo Larraín; Evil does not exist, de Ryusuke Hamaguchi; Green border, d’Agnieszka Holland; Memory, de Michel Franco, i Origin, d’Ava DuVernay.

“Com sempre, oferirem un equilibri pretès entre el gran cinema que esperen tots d’un festival de prestigi i un treball d’exploració de les cinematografies emergents –ha declarat a Efe el director de la Mostra, Alberto Barbero–. En definitiva, una visió de 360 graus del que està passant al cinema.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ÒPERA

La directora Emma Dante castiga el ‘bullying’ a ‘La cenerentola’ de Rossini

BARCELONA
cinema

Pablo La Parra Pérez, nou director de la Filmoteca de Catalunya

Barcelona

Nou programa d’arts per quan tanqui Can Maristany

SANT CUGAT DEL VALLÈS

Un renovat Aplec de la Salut reviu la llegenda de la pesta

SABADELL
TEATRE

Chévere incorpora llenguatge per a sords i cecs a ‘Helen Keller: a muller marabilla’

BARCELONA
J.M. Codina Tobias
Novel·lista

“La felicitat fa basarda perquè mena cap a una sensació de buit”

Barcelona
música

Un infart acaba amb Steve Albini, monument del rock alternatiu

girona
Cultura

Mor Jacobo Rauskin, poeta paraguaià d’àmplia trajectòria professional

art

L’art alliberador de Jordi Colomer, al Macba

Barcelona