Arts escèniques

La nova direcció del Fitag aporta nous públics i tanca edició fregant el ple en tots els espectacles

El Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona (FITAG) posa punt final a la 23a edició amb un balanç global de 4.000 espectadors i fregant el ple en tots els espectacles, informa l’Acn. Entre el 22 i el 26 d’agost, el festival s’ha repartit entre diferents espais de Girona i també ha passat per Llançà (Alt Empordà), Sant Gregori (Gironès), Caldes de Malavella, Maçanet de la Selva i Vidreres (Selva). El vicepresident quart de la Diputació de Girona i diputat de Cultura, Jordi Camps, ha destacat “la il·lusió i la insistència dels municipis, tant els ajuntaments com les companyies de teatre locals, per formar part del Fitag Municipis i portar la màgia del teatre allà on són les persones, perquè tota la ciutadania en pugui gaudir”.

Aquest any han participat en el Fitag grups de teatre amateur de Catalunya, Andalusia, Galícia, Murcia i també companyies de Colòmbia, Grècia, Itàlia, Polònia, Romania i Rússia. Una de les atraccions destacades del festival han estat els espais de trobada amb les companyies participants del festival, que han ofert als assistents l’oportunitat de conèixer actors i actrius de tot el món que participen en aquesta edició.

Pel que fa al Fitag als Barris, una oportunitat perquè els veïns de diversos barris de Girona puguin gaudir d’espectacles de qualitat sense haver-se de desplaçar al centre de la ciutat, han tingut lloc al parc del Migdia (barri pla de Palau) i al parc de Vista Alegre (barri de Vista Alegre).

La direcció artística, la producció, i la dinamització d’aquesta edició del Fitag s’organitza per un nou equip: Baowatt, Produccions Oníriques, amb l’objectiu “d’aportar una perspectiva innovadora i impulsar una renovació que fomenti la democratització”. Des de l’organització del Fitag destaquen “el nou model de festival” que “ha aconseguit captar l’atenció d’un públic divers intensificant la interacció amb una programació rica i plena de contrastos”.

El Fitag està organitzat per la Diputació de Girona, coordinat per la Casa de Cultura de la Diputació de Girona, amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya a Girona i l’Ajuntament de Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència