Música

Tossa de Mar estrena el festival musical “Nits a dalt de Vila”

L’Ajuntament estrenarà el certamen el pròxim 2 de setembre i homenatjarà reconeguts artistes tant de l’àmbit nacional com internacional

Tossa de Mar estrenarà el festival musical “Nits a dalt de la Vila” el pròxim 2 de setembre; i les actuacions es duran a terme a l’antiga Església de Sant Vicenç. El festival és una iniciativa de petit format, sense estridències i de qualitat, segons manifesta l’Ajuntament a través d’un comunicat. Enguany, cada dissabte del mes de setembre es dedicarà a grups de tributs que homenatgen reconeguts artistes tant de l’àmbit nacional com internacional.

Amb la finalitat d’anar perfilant una temporada turística més llarga, “Nits a dalt de Vila” està pensat per fer-se durant el mes de setembre, un moment en el qual ja no s’està en plena temporada alta, però el pes específic del visitant de proximitat és important, tal com considera l’Ajuntament. D’aquesta manera, la programació d’aquesta primera edició és la següent: el 2 de setembre actuarà Toni Cayena, amb rumba flamenca; el 9 de setembre tocarà Encanto del Loco, tribut a “El Canto del Loco”; així mateix, el 16 de setembre pujarà a l’escenari el grup Ben endins, tribut a “Sopa de Cabra”; el 23 de setembre Coldday rendirà tribut a Coldplay; finalment el 30 de setembre Akelarre clourà la primera edició del festival. Totes les actuacions es faran a les 22:00 h, exceptuant l’actuació d’Akelarre que es farà a les 22:30 h. Totes seran amb entrada lliure.

D’altra banda, “Dalt de Vila” és una expressió tossenca per referir-se a la Vila Vella: l’únic recinte emmurallat arran de mar que es conserva dempeus d’ençà de l’època medieval a Catalunya. La vila es va expandir fora muralles a partir del s. XVI i, fins avui, anar a la Vila Vella es va convertir pels tossencs i tossenques en anar a “dalt de Vila”. Ara, la Vila Vella és una de les imatges més emblemàtiques de la Costa Brava, però per la gent de Tossa és continuar anant a dalt de vila.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid