Cultura popular

La festa major de Roses ofereix una trentena d’activitats

La celebració continua fins al 15 d’agost

La Festa Major de Roses va iniciar ahir la seva programació amb l’activitat familiar Escape room al carrer: missió espacial, una sessió de comptes a la fresca i la inauguració de les fires i barraques a càrrec de l’equip de govern de l’Ajuntament de Roses.

El programa d’activitats continua fins al pròxim 15 d’agost, oferint una trentena d’activitats que ompliran places i carrers d’espectacles. Avui divendres, tindran lloc el ball amb l’Orquestra Maravella a les 22 h, a la plaça Frederic Rahola, mentre que l’escenari de Barraques acollirà les actuacions de Balkan Paradise Orchestra i El Pony Pisador, segons manifesta l’Ajuntament a través d’un comunicat.

Per la seva banda, les atraccions es mantindran instal·lades al recinte firal de l’antic càmping Bahía fins al 20 d’agost. Cal destacar que el dia 15 d’agost es realitzarà el ’Dia del nen’, amb tiquets a 2 euros i el ’Dia sense soroll’, per facilitar l’accés a persones amb hipersensibilitat auditiva. Una altra activitat destacada és el Correfoc que tindrà lloc la nit de diumenge 13 d’agost a càrrec dels diables Els Senyors del Foc i Factoria de So, i que farà un recorregut amb sortida des de la plaça del Teatre Municipal i finalització a la Ciutadella.

El dimarts 15 concentrarà el gruix d’activitats. Al matí se celebrarà l’ofici solemne de Festa Major a l’església de Santa Maria de Roses i, tot seguit, al Teatre Municipal, l’acte de lliurament de la Dracma de Plata, màxima distinció amb què el consistori reconeix persones, entitats o col·lectius que destaquen per la seva aportació al municipi. Enguany la Dracma serà entregada a Ramon Pararols, fundador de la Penya Blaugrana de Roses i president de l’entitat durant més de 25 anys.

L’animació continuarà a la tarda amb la realització de la 27a Trobada Gegantera de Roses, que tornarà a fer lluir gegants i capgrossos arribats d’arreu de Catalunya, amb un ball final que enguany tindrà lloc a la plaça de les Botxes. El comiat de la festa tindrà lloc amb el Castell de Focs Artificials, mentre, al passeig Marítim, el grup Yo suspendí EGB posarà música i ball a la fi de festa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA