Cinema

art

La ficció cinematogràfica, el convit, música i poesia, a Arbar

Els formats de la ficció cinematogràfica, el convit, la música i la poesia són els eixos vertebradors de la nova edició d’Arbar, Centre d’Art i Cultura, que tindrà lloc del 20 de juliol al 9 de setembre a la Vall de Santa Creu (Port de la Selva) amb la voluntat de donar suport i visibilitat a l’art performatiu i poètic des de la paritat, el gènere i l’ecologia.

Rosa Tharrats i Gabriel Ventura presentaran el curtmetratge Els miracles del Mestre Cabestany, una ficció cinematogràfica, a mig camí entre el monòleg i el somni, sobre l’escultor de la portalada de Sant Pere de Rodes. La presentació del curtmetratge es complementarà amb l’acció Bacchanale, de Bernat Daviu. Jordi Mitjà, per la seva part, durà a terme l’acció gastronòmica Si tu ne manges pas, tu vas pas mourir, a partir de l’estudi i l’anàlisi dels excessos alimentaris habituals a la societat capitalista contemporània, concretament la gola. Les presentacions es faran el 29 de juliol, l’acció de Daviu el 19 d’agost i les projeccions es podran veure fins al 9 de setembre.

La programació 2023 inclou també propostes híbrides a càrrec de creadors que orbiten sobre la paraula i l’exploració sonora i transiten els àmbits de l’art, l’acció i la poesia, com son Bilal Dídac P. Lagarriga, amb Un Caddie Renversé dans l’Herbe, formada per sons minimalistes d’inspiració africana (entre els quals predominen els paisatges sonors litúrgics del Senegal); Raquel Santanera i Coloma Bertran, d’aquest xoc en surt un repertori de poemes que s’obren camí enmig d’un passeig acompanyat de sons improvisats i violins elèctrics i percudits; i Barba Corsini, un grup de música electrònica amb influències del dub, la poesia sonora, el collage i el sorollisme. Aquest cicle està comissariat per Eduard Escoffet, on la paraula esdevé font i connector de la creació: el mot que sorgeix i que sargeix.

El cicle 2023 clourà el 26 d’agost amb un recital de poesia conreada per dones poetes contemporànies que recitaran poemes propis inèdits i també poemes de Maria Oleart. En aquesta edició del Baix Continu 2023, comissariada per Roser Domènech, intervindran al recital Nora Albert (Arbar), Susanna Rafart (Cartes perdudes) i Carla Fajardo (Deixalla), i la presentació de la publicació Baix Continu 2023.

Arbar (Associació per a la Recerca Biocultural i Artística de Rodes) és una iniciativa fundada el 2012 que, com a centre de producció d’art contemporani, enfoca la seva tasca a establir unes condicions de producció adequades que possibilitin als artistes desenvolupar propostes de caràcter efímer al llarg de l’any al paratge rústic de la serra de Rodes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

arts escèniques

El festival Moujuïc portarà nou propostes de dansa al Castell de Montjuïc

BARCELONA
EQUIPAMENTS

El Museu Pau Casals defensa a Portugal la seva nominació com a millor museu europeu

EL VENDRELL
CULTURA

Mor l’escriptor Paul Auster, un dels grans referents de la literatura nord-americana

cinema

Naomi Kawase, la germana japonesa de Lluís Miñarro

Barcelona
David Verdaguer
Actor

“Les persones no som planes, som polièdriques”

Barcelona
MÚSICA

Pérez Treviño desxifra en un llibre el ‘misteri’ del pianista Josep Colom

BARCELONA
cinema - drama

‘Thriller’ coreà amb segell femení basat en fets reals

cinema - drama / biografia

Maria Montessori, una pedagoga revolucionària

cinema - animació / comèdia

Garfield surt de la zona de confort de gat casolà