Cinema

El curtmetratge gironí “Takbir” guanya el festival de Sax i es posiciona pels Goya

El curtmetratge “Takbir”, dirigit pel gironí Jordi Calvet, ha guanyat el Festival de Sax, a Alacant, un certament qualificador pels premis Goya. Així doncs, el premi fa que l’òpera prima de Calvet es posicioni en el món cinematogràfic de cara als guardons que entregarà l’acadèmia del cinema espanyol a principis de l’any vinent.

“Takbir” es tracta d’una ficció vinculada al jihadisme. L’obra detalla la història d’un autor de thrillers que rep l’encàrrec d’una productora de Turquia per fer una sèrie de televisió sobre un grup terrorista que realitza atemptats a diverses ciutats. Sis mesos després, aquest autor veu com el grup ISIS materialitza dues de les propostes d’atemptats que havia ideat ell. Davant del terror que viu l’home al veure que s’ha convertit en el cervell d’aquestes operacions, decideix anar a la comissaria de la Policia Nacional per avisar-los que el proper atemptat s’hauria de produir a Madrid.

Segons informa l’agència ACN, el premi Sax és el número 71 que ha recollit el cineasta gràcies a aquest film, el qual es va estrenar a la tardor del 2022. Des d’aleshores, Jordi Calvet ha recollit estatuetes de festivals dels Estats Units, Japó, Itàlia, Suïssa, Indonèsia, Grècia i diversos certàmens cinematogràfics estatals. Ara, el curtmetratge està seleccionat en altres cites com Nova York, Los Angeles, Long Island, Bon Dance o Ouchy.

“Takbir” és el primer curt que ha dirigit Jordi Calvet, tot i que compta amb un càsting de primer nivell, amb actuacions de Pedro Casablanca, Xènia Tostado, Octavi Pujades, Macarena Gómez o Ares Teixidó entre altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cinema

DocsBarcelona, documentals que destrueixen els estereotips

barcelona
cinema

Una nova generació de simis regna al planeta Terra

Barcelona
Patricia López Arnaiz
Actriu

“Deixar les víctimes soles és una forma d’agressió”

Barcelona
Mireia Freixa
Historiadora de l’art

“El patrimoni només es preservarà si la gent se l’estima”

Terrassa
HISTÒRIA

Isabel Vila, la primera sindicalista i pionera de l’educació femenina

Girona
Crítica

L’encís de Bulle Ogier

Fenosa, l’escultor de la natura

El Vendrell
cinema - comèdia

Tres generacions de dones unides per la tragèdia

cinema - Animació

Viatge d’una nena xinesa amb parada a Berlín