Cinema

estrena de cinema

El salt impossible d’un Tom Cruise en plena forma

Les estrelles no acostumen a interpretar escenes de risc, i menys encara passats els 60 anys, però Tom Cruise sembla fet amb un ADN diferent. Conscients del diamant que tenen entre mans, els responsables de Paramount van decidir doblar l’aposta i utilitzar per a la promoció l’increïble salt al buit en moto de Tom Cruise als Alps: després d’uns segons de caiguda lliure, quan s’ha allunyat prou del vehicle, desplega el paracaigudes.

El salt és part de l’escena culminant de Misión imposible: Sentencia mortal - Parte uno , la setena part de la franquícia protagonitzada per Tom Cruise que arriba avui als cinemes amb la vocació i els ingredients per convertir-se en el blockbuster de l’estiu, amb el permís d’Indiana Jones. Les dues pel·lícules són exemple del cinema espectacle amb el segell de Hollywood que aspira a omplir les sales.

A part de l’excepcional operació de màrqueting que representa el salt en moto al buit sense doble, que es va rodar a Noruega tot i que aquesta escena se situa als Alps austríacs, Tom Cruise aporta un altre argument que pot ajudar a fer del seu nou film un èxit: l’any passat va arrasar en taquilla amb una altra de les seves franquícies. Top Gun: Maverick va aconseguir la increïble xifra de 1.495 milions de dòlars de recaptació arreu del món, amb una proposta que, a més, va rebre bones crítiques. Film d’aventures més pròxim a la concepció clàssica del gènere que a l’espectacle d’efectes visuals de les grans produccions del segle XXI, la continuació de Top Gun va ser presentada amb tots els honors al Festival de Canes. Tom Cruise va ser distingit amb una Palma d’Or honorífica i va ser homenatjat com un dels últims herois clàssics de Hollywood. Un homenatge en la línia del que ha rebut aquest any Harrison Ford. Amb una diferència important: l’intèrpret d’Indiana Jones i el dial del destí, que demà compleix 81 anys, ja no està per saltar en moto i amb paracaigudes per un precipici.

A més de l’aposta pel cinema d’acció i aventures amb regust clàssic, evitant els excessos dels efectes digitals, la nova entrega de Misión imposible esquiva un altre dels defectes habituals de les grans produccions: l’excessiva complexitat de la trama, com si un pressupost estratosfèric obligués a fer una història molt elaborada i amb múltiples ramificacions i subtrames. Ethan Hunt (Tom Cruise) i el seu equip de l’FMI s’embarquen en la seva missió més perillosa fins ara: localitzar, abans que caigui a les mans equivocades, una nova i terrorífica arma que amenaça tota la humanitat. Una misteriosa organització criminal, per a la qual treballa un vell conegut de Hunt (interpretat per Esai Morales), i serveis d’espionatge d’arreu del món, inclosos la CIA i l’MI6 britànic, volen aconseguir les dues parts d’una clau que permet controlar aquesta arma, un ens d’intel·ligència artificial que també amenaça d’actuar per compte propi.

Aràbia, Itàlia i els Alps

Aquesta nova missió impossible portarà Tom Cruise i el seu equip (vells coneguts com Rebecca Ferguson, Simon Pegg i Ving Rhames, i la nova companya interpretada per Hayley Atwell) a un perible per diversos països, lluitant contra enemics de tota mena: pel desert d’Aràbia, Roma (on protagonitza una espectacular i còmica persecució en un Fiat Cinquecento trucat), Venècia i els Alps austríacs. És en aquest escenari on s’emmarca l’espectacular salt en moto i paracaigudes d’Ethan Hunt, quan intenta pujar en un tren que circula a tota velocitat.

Brian de Palma va inaugurar la franquícia de Misión: imposible el 1996, adaptant lliurement la sèrie televisiva dels seixanta. Christopher McQuarrie, guanyador d’un Oscar pel guió de Sospitosos habituals (1995), n’ha agafat el relleu amb èxit des del 2015, com a coguionista i director. Esperem que per molts anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cultura

Personatges de tres obres de Guimerà a la façana de la Casa Mural del Vendrell

El Vendrell
figueres

Dibuixos del Dalí adolescent per commemorar els 120 anys del seu naixement

FIGUERES
lletres

Núria Cadenes, Jordi Masó i Maria Mercè Roca, finalistes del Llibreter

barcelona
ART

Les Bernardes ofereix una mirada a la cultura africana

Salt
cinema

DocsBarcelona, documentals que destrueixen els estereotips

barcelona
cinema

Una nova generació de simis regna al planeta Terra

Barcelona
Patricia López Arnaiz
Actriu

“Deixar les víctimes soles és una forma d’agressió”

Barcelona
Mireia Freixa
Historiadora de l’art

“El patrimoni només es preservarà si la gent se l’estima”

Terrassa
HISTÒRIA

Isabel Vila, la primera sindicalista i pionera de l’educació femenina

Girona