Art

ART

Olga Pérez Montes converteix la Valvi en un mar de llibres llegits per dones

“Llegir és molt important per a mi, m’ha acompanyat tota la vida”, diu l’artista Olga Pérez Montes (Barcelona, 1960), que viu i treballa des de fa 34 anys a Crespià. Aquesta passió per la lectura queda molt ben reflectida a l’exposició Tal com raja, que aquest vespre inaugurarà a la Fundació Valvi de Girona (19 h), protagonitzada per dones de totes les edats que llegeixen en diferents postures. La seva primera exposició a Valvi tindrà com a presentadors l’artista Jaume Geli, també autor del text del catàleg, i la directora de la fundació, Maguí Noguer. Tot seguit, Olga Pérez Montes hi portarà a terme l’acció artística Un mar de llibres, un títol que ja deixa entreveure prou bé en què consistirà.

Dones llegint mentre estan a prop del mar o viatjant amb diferents mitjans de transport protagonitzen els quadres plens de color, pintats amb pintura acrílica sobre tela, de Pérez Montes, que es complementen amb trenta-cinc dibuixos fets amb tinta, amb la immediatesa dels esbossos, també amb dones que llegeixen en tot tipus de situacions quotidianes. A més, a l’exposició també s’hi poden trobar farcells de llibres lligats que són com una espècie d’escultures tridimensionals que ajuden a contextualitzar les pintures. “En realitat, és com el si els llibres haguessin sortit dels quadres, on són objecte de lectura”, explica l’artista, que per a l’any vinent prepara exposicions a Formentera i Menorca, illes on té arrels. L’exposició de Girona estarà oberta fins al 31 de juliol i de l’1 al 9 de setembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid