Música

Crònica

Emergent

Pluja d’emocions

És multidisciplinari, la programació llueix molt de criteri, i és també itinerant, ja que circula cada estiu per diversos pobles del Gironès. Sembla una endevinalla, però tothom sap que es tracta del Festival Emergent i s’estranya que, amb un model tan reeixit des de fa 19 anys, encara no se n’hagin multiplicat els imitadors.

Però fins i tot un format d’èxit afronta contratemps. El divendres 30 de juny, amb tot el muntatge preparat a Fornells de la Selva, la pluja va irrompre just a l’hora de començar i va amenaçar la festa. La diligència de l’equip va ser crucial: va traslladar veloçment els actes del pati de les Escoles a l’interior de la contigua La Sitja. El públic, que tenia ganes de gaudir, també va ser molt comprensiu.

Els primers espectacles van ser en clau femenina i performativa. Arrencaven amb la Cía Kimanin, un duet de dansa acció contemporània, i la seva proposta que sembla reflexionar sobre la relació frankensteiniana entre el cos i la pròtesi. Seguidament, va ser el torn del trio de circ acrobàtic Telarquia, la banda sonora del qual contrastava amb el frenesí gravitacional dels difícils números.

Posteriorment, va arribar la música de les Faneka, un nom d’inspiració piscícola per a un grup de pop folk cambrístic, amb lletres de realisme màgic cantades en anglès, català i castellà. Signant un dels moments més aconseguits del sarau, el conjunt perfila molt de potencial, per la delicadesa de les cançons, i per l’estil fresc, inspirat i vitalista. La platea es va delectar encara amb l’interludi humorístic de l’actriu Tere Solà, relatant amb picaresca i divertits intercanvis sil·làbics les aventures d’una senyora gran a la sessió de spinning del gimnàs.

I, per tancar la nit, l’esperada actuació en format trio del cantautor Guillem Roma, que va transformar la sala en un cabaret radiofònic d’època, amb un punt tropicalista i un altre de cibernètic. El músic també va conquerir el públic amb l’eximi simulacre vocal de la trompeta, la loquacitat filosòfica i bufonesca, i, és clar, els missatges optimistes de les cançons festives. La nit va emergir així victoriosa d’emocions i va acabar amb un indefectible esperit de bon ambient. Amb pluja o sense, l’Emergent continuarà el cap de setmana vinent, amb la ronda de Vilablareix, Sant Gregori i Madremanya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA