Cultura

El mossèn de Tremp se sorprèn que "alguns s'escandalitzin" perquè va recomanar "als feligresos que no assisteixin a la presentació d'un llibre"

El rector de la parròquia, mossèn Mateo, continua carregant contra l'últim llibre de Pep Coll, Les senyoretes de Lourdes (Premi Sant Jordi 2007). En una carta enviada a l'Avui.cat, insisteix en les seves paraules publicades al full parroquial d'aquest diumenge.

Mossèn Mateo se sorprèn que "alguns s’escandalitzin perquè un rector, en l’ús del seu exercici de magisteri i consell, hagi recomanat als seus feligresos que no assisteixin a la presentació d’un llibre".

Pel mossèn de Tremp, Pep Coll té "una visió del catolicisme en clau de poder, manipulació i recerca de profit. Desconeix també la serietat amb què s’emprèn una investigació sobre fets suposadament sobrenaturals. En això l’Església ha estat sempre cauta i prudent". A més, segons mossèn Mateo, "Pep Coll no amaga la seva visió anticlerical una mica decimonònica i la seva concepció de Lourdes com a gran tinglado.

El rector de Tremp també acusa Coll de "presentar una Bernadette mentidera i manipuladora". "Si fos així, l'Església no l’hagués cregut mai i molt menys l’hauria canonitzat. A no ser que es tracti d’una Església manipuladora de la veritat", contesta a la carta.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
cinema

Naomi Kawase, la germana japonesa de Lluís Miñarro

Barcelona
David Verdaguer
Actor

“Les persones no som planes, som polièdriques”

Barcelona
MÚSICA

Pérez Treviño desxifra en un llibre el ‘misteri’ del pianista Josep Colom

BARCELONA
cinema - drama

‘Thriller’ coreà amb segell femení basat en fets reals

cinema - drama / biografia

Maria Montessori, una pedagoga revolucionària

cinema - animació / comèdia

Garfield surt de la zona de confort de gat casolà

cinema - cinema bèl·lic

Russell Crowe rescata soldats a Filipines

cinema - drama

Hamaguchi signa una faula sobre la natura i el mal

música

El saxofonista holandès Benjamin Herman actua a l’Hotel Castell d’Empordà

la bisbal d’empordà