Cinema

El festival de cinema ‘Impacte!’ dedica la tercera edició als drets emergents

La salut, l’activisme ambiental, el gènere i la defensa dels animals presents a la mostra que s’inaugura demà amb l’últim film de Jordi Llopart

Es projecte 35 pel·lícules a cinemes de Barcelona, Girona, Lleida i Reus i també a Filmin

La tercera edició d’Impacte!, el festival de Cinema i Drets Humans, que entre demà i el 21 de maig, es projecta a diferents sales de Barcelona, Girona, Lleida i Reus i també on line a Filmin, està dedicat a reflexionar sobre els drets emergents. La salut, l’activisme mediambiental, la defensa dels animals, la violència masclista seran presents a la mostra d’aquest any. En total seran 35 pel·lícules les que es projectaran (15 llargmetratges i 20 curtmetratges) en un intent, segons han explicat des de l’organització del festival, de repensar els Drets Humans des del cinema coincidint amb 75è aniversari de la Declaració Universal de Drets Humans. “Al llarg dels anys la societat ha anat adquirint consciència dels drets emergents, que plantegen, defensen i reivindiquen la ciutadania, reforçant la idea de democràcia participativa”, indiquen els organitzadors.

Per l’edició d’aquest any, que s’inaugura amb el nou treball de Jordi Llompart Simfonia per un nou món, s’han rebut 473 pel·lícules, procedents de 68 països. En la selecció final estan representats 23 països i de les 35 seleccionades, 15 han estat dirigides o codirigides per dones i 23 estan protagonitzades per dones també.

Pel que fa al format, moltes d’elles tenen un format híbrid entre documental i ficció i fins i tot hi ha cinema d’animació.

Entre els autors que ja han confirmat la seva presència a la mostra hi ha el director belga Phil De Witte, la directora francesa Ovidie i la cineasta mallorquina Victoria Morell Salom, que serà present a la presentació del seu film Petricor, que tracta el tema de l’anorèxia.

Candidat armeni als Òscars

Una de les pel·lícules destacades de la programació d’aquest any és L’alba de l’Aurora, dirigida per la directora armènia Inna Sahakyan, una ficció on es combina l’animació amb inserts documentals, sobre l’extermini armeni per part dels turcs a principis del segle XX, narrat a partir de la històriad’una dona que, de petita, el va sobreviure, i posteriorment va emigrar als EUA, on va arribar a protagonitzar una pel·lícula sobre el tema al Hollywood mut. El llargmetratge ha estat el candidat armeni als Oscar i acaba d’obtenir el Gran Premi al Festival de Cinema i Drets Humans de Ginebra.

I tancarà la programació de la tercera edició del festival el docudrama L’avís al mur, de Serge Krutsenko, que presenta el conflicte ucraïnès des d’un punt de vista moral, comparant la invasió russa amb l’extermini de jueus a Ucraïna durant la Segona Guerra Mundial. A la mateixa sessió es projectarà el curtmetratge guanyador del Premi Goya Maldita. Una cançó d’amor a Sarajevo, de Raúl de la Fuente i Amaia Remírez, amb producció de Medicus Mundi Mediterrània, amb el qual es vol completar la idea de relat plantejada des del principi, fent un cant a la tolerància, la creació i la multiculturalitat.

Les sales on es projectaran aquests films seran els cinemes Girona a Barcelona, Truffaut, a Girona, ScreenBox, a Lleida i el Centre de Lectura de Reus.

IMPACTE! compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC); amb la col·laboració d’Amnistía Internacional, Medicus Mundi Mediterrània i la Societat Nova Geogràfica. I la col·laboració de la Corporació Catalana de Mitjans, diari Ara, la Xarxa, Fundació Solidaritat de la Universitat de Barcelona, Universitat de Girona, Universitat de Lleida, Blanquerna Universitat Ramon Llull i Universitat Autònoma de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència